Новото BMW i4 и новото BMW Серия 4 Гран Купе

2504
2024

Всички детайли за модернизираните модели, които ще се произвеждат от юли 2024 година. Новите цени на автомобилите ще бъдат обявени в края на май.

 • Технологична и дизайнерска модернизация за BMW i4 и BMW Серия 4 Гран Купе. Пионерите в областта на радостта от шофирането с нулеви локални емисии и прогресивната естетика в премиум сегмента на средния клас стават още по-атрактивни. Премиера за още един вариант на модела BMW i4 с електрическо задвижване на четирите колела. Всички двигатели с вътрешно горене на BMW Серия 4 Гран Купе серийно са комбинирани с осемстепенна трансмисия Steptronic Sport. Модернизиран BMW iDrive с  QuickSelect и допълнителни дигитални услуги.
 • Най-успешният вариант на каросерията на BMW Серия 4 със свежи акценти за елегантен спортен дух. Още по-фина премиум атмосфера в интериора, разширено серийно оборудване, нова структура на гамата от допълнително оборудване.  
 • BMW i4 и BMW Серия 4 Гран Купе като пионери на гъвкавата архитектура на задвижванията на BMW. Съвместно производство на всички варианти в завода на BMW Group в Мюнхен. Въвеждане по пазарите на целия свят от юли 2024 година. САЩ, Германия, Великобритания и Китай като най-важните пазари.
 • Предна част с още по-силно присъствие благодарение на оформената по нов начин BMW бъбрековидна решетка с наполовина затворена повърхност (BMW i4) респективно с Mesh структура. Рамката серийно с покритие от матов хром, опционално в черен гланц.  
 • Характерно оформени фарове с нова структура на LED елементите. Вертикални светлинни източници за габаритните и дневните светлини, както и мигачи. Нова Welcome-Light графика в комбинация с опционалния комфортен достъп. Адаптивни LED фарове с незаслепяващи Matrix дълги светлини, градски светлини, както и ексклузивни лазерни задни светлини в стила на BMW M4 CSL като допълнително оборудване.
 • Опционален M спортен пакет, както и M Performance модели със специфични за М дизайнерски елементи. М спортният пакет вече с дифузор отзад в черен гланц, както и ауспухови накрайници с увеличен до 100 мм диаметър. M спортен пакет Pro и M Carbon екстериорен пакет като опция от завода, предлагат се и специфични за модела BMW M Performance Parts от програмата на Оригинални BMW аксесоари.
 • Предлагат се нови лакови покрития на каросерията Cape York metallic и Fire Red metallic. Всеобхватен избор от лакови покрития BMW Individual и специални лакови покрития BMW Individual. Допълнителни възможности за индивидуализация чрез нови 19-инчови M-аеродинамични джанти, както и 20-инчови BMW Individual аеродинамични джанти с двойни спици.
 • Прогресивно-спортен интериор с BMW Curved Display и нови волани. Воланът с две спици серийно с многоъгълен обръч и осветени мултифункционални бутони. Опционален M кожен волан с три спици и скосен в долната част обръч и дискретна маркировка на „12 часа“, както и червена маркировка по средата и декоративни шевове в цветовете на BMW M за M Performance моделите. Моделите с двигатели с вътрешно горене вече серийно с лостчета за превключване.
 • Серийни спортни седалки с тапицерия Sensatec с перфорации. Черни повърхности на седалките в новия вариант M Performtex като част от М спортния пакет, както и серийно оборудване при M Performance моделите. Опционалното кожено оборудване Vernasca с декоративни шевове се предлага и в нов Bicolor вариант в червено и черно. Кожена тапицерия BMW Individual Merino в три цвята като допълнително оборудване.
 • Арматурно табло с намален брой бутони и превключватели благодарение на последователната дигитализация. Управлението на вентилацията и климатизацията, както и на опционалното подгряване на седалките и волана вече се извършва чрез тъч функцията на контролния дисплей, гласово управление и нови бутони на дюзите на вентилацията.
 • Новите интериорни лайстни в изпълнение Dark Graphite matt са серийни. Опционалният М спортен пакет включва интериорни лайстни Aluminium Rhombicle anthrazit.
 • Серийното оборудване на новото BMW i4 и на новото BMW Серия 4 Гран Купе вече е разширено с вътрешно осветление с допълнително контурно осветление в областта на новите централни дюзи на вентилацията, както и с пакет вътрешни и външни огледала. Опционалното арматурно табло Luxury в изпълнение Sensatec с още по-фина структура на повърхността. Друга новост са стъклените апликации „CraftedClarity“ за подбрани елементи на управлението.
 • Автомобилната концепция на купе с 4 врати предлага изключителна функционалност и пригодност за всекидневието и дълги пътувания както с електрическо, така и с конвенционално задвижване. Пет места за седене, голям, отварящ се високо нагоре заден капак, вместимостта на багажника при всички варианти на BMW i4 и на BMW Серия 4 Гран Купе може да се увеличава от 470 до 1 290 литра.
 • Напълно електрическото BMW i4 вече се предлага в четири варианта. Новото BMW i4 xDrive40 с напълно електрическо задвижване на четирите колела, максимална системна мощност от 295 кВт/401 к.с. и пробег от 444 до 548 километра според WLTP. Освен това: върховият модел BMW i4 M50 xDrive, както и BMW i4 eDrive40 и BMW i4 eDrive35.
 • Combined Charging Unit на BMW i4 позволява зареждане с променлив ток с максимална мощност от 11 кВт и зареждане с прав ток с до 205 кВт (BMW i4 eDrive35: 180 кВт). Всички моделни варианти на BMW i4 вече са съвместими с Connected Home Charging на пилотните пазари: оптимизирано за соларно зареждане и оптимизирано спрямо моментното натоварване зареждане, а в по-нататъшен етап на разширяване на услугата ще е възможно зареждане оптимизирано спрямо цената при динамична тарифа на електроенергия.
 • Новото BMW Серия 4 Гран Купе с разнообразно портфолио от задвижвания. Редови шестцилиндров бензинов двигател с мощност 275 кВт/ 374 к.с. при BMW M440i xDrive Гран Купе. Освен това се предлагат два четирицилиндрови бензинови двигателя, един редови шестцилиндров дизелов двигател и един четирицилиндров дизелов двигател. 48-волтова технология Mild-Hybrid за редовите шестцилиндрови двигатели и четирицилиндровия дизелов двигател. Серийна осемстепенна трансмисия Steptronic Sport за всички варианти на двигателите. В зависимост от модела мощността се пренася до пътя с класическо задно задвижване или интелигентно задвижване на четирите колела BMW xDrive.
 • Новото BMW i4 и на новото BMW Серия 4 Гран Купе с типичното за марката винаги спортно и хармонично поведение на пътя благодарение на настроените специфично за модела окачвания. Електромеханично кормилно управление с функция Servotronic, серийни интегрирана спирачна система и ARB контрол на сцеплението. M спортно окачване, Адаптивно M окачване с променливо спортно кормилно управление, както и М спортна спирачна система се предлагат в комбинация с М спортния пакет. BMW i4 серийно с въздушно окачване на задната ос.
 • Всеобхватен избор от асистиращи системи за комфортно и сигурно шофиране и паркиране. Серийното оборудване включва Speed Limit Info, предупреждение за удар отпред, Асистент за паркиране, камера за обратно виждане с асистент за движение на заден ход. Като опция се предлагат Асистент за шофиране Professional с асистент за завиване и водене в лентата и Активен контрол на скоростта с функция Stop & Go, както и Асистент за паркиране Plus.
 • Серийното оборудване на новото BMW i4 и на новото BMW Серия 4 Гран Купе включва и BMW iDrive с QuickSelect на базата на BMW Operating System 8.5. Интуитивно и лесно управление чрез тъч функцията на контролния дисплей и естествени гласови команди. Нов начален екран с вертикално подредени функционални символи в една равнина. Системата за бърз достъп QuickSelect позволява директен избор на функции без преминаване в подменюта. Лайстната с менюта по долния ръб на контролния дисплей вече с директен достъп до климатичните функции. BMW Intelligent Personal Assistant с допълнителни езици и нови графични символи.
 • Сериен BMW Live Cockpit Plus с cloud-базирана навигационна система BMW Maps. Оптимизирано и уникално в сегмента съобразено със зареждането водене по маршрута за BMW i4. Опционалният BMW Live Cockpit Professional включва допълнително BMW Head-Up дисплей, както и Augmented View на контролния дисплей или арматурното табло.
 • Опростена първа регистрация в автомобила и синхронизация с  BMW ID чрез смартфона и сканиране на QR код. Приложението My BMW App позволява преглед на състоянието на автомобила, както и на различни дистанционни функции. Чрез My BMW App е възможно и управление на процесите на зареждане и предварителната климатизация на BMW i4.
 • Personal eSIM може да бъде активирана в автомобила. Оптимизирана свързаност чрез стандарта за мобилна връзка 5G. Таксите за паркиране и сметките за гориво вече могат да се плащат дигитално от автомобила.  

Варианти на модела:Новото BMW i4:
BMW i4 eDrive35:
Технология BMW eDrive от пето поколение, електромотор на задната ос,
Системна мощност: 210 кВт/286 к.с. при 6 000 об/мин,
Максимален системен въртящ момент: 400 Нм при 0 – 4 500 об/мин,
Ускорение [0 – 100 км/ч]:
 6,0 секунди,
Среден разход според WLTP: 19,3 – 15,1 кВтч/100 км*,
Пробег: 386 – 500 км* според WLTP, CO2 клас(n): A.
BMW i4 eDrive40:
Технология BMW eDrive от пето поколение, електромотор на задната ос,
Системна мощност: 250 кВт/340 к.с. при 8 000 об/мин,
Максимален системен въртящ момент: 430 Нм при 0 – 5 000 об/мин,
Ускорение [0 – 100 км/ч]:
 5,6 секунди,
Среден разход според WLTP: 19,4 – 15,4 кВтч/100 км*,
Пробег: 468 – 600 км* според WLTP, CO2 клас(n): A.
BMW i4 xDrive40:
Технология BMW eDrive от пето поколение, по един електромотор на предната и задната ос, електрическо задвижване на четирите колела BMW xDrive,
Системна мощност: 295 кВт/401 к.с.,
Максимален системен въртящ момент: 600 Нм,
Ускорение [0 – 100 км/ч]:
 5,1 секунди,
Среден разход според WLTP: 20,5 – 16,6 кВтч/100 км*,
Пробег: 444 – 548 км* според WLTP, CO2 клас(n): A.
BMW i4 M50 xDrive:
Технология BMW eDrive от пето поколение, по един електромотор на предната и задната ос, електрическо задвижване на четирите колела BMW xDrive,
Системна мощност: 400 кВт/544 к.с.,
Максимален системен въртящ момент: 795 Нм,
Ускорение [0 – 100 км/ч]: 
3,9 секунди,
Среден разход според WLTP: 22,0 – 17,5 кВтч/100 км*,
Пробег: 413 – 522 км* според WLTP, CO2 клас(n): A.
Новото BMW Серия 4 Гран Купе:
BMW 420i Гран Купе:
Четирицилиндров бензинов двигател, осемстепенна трансмисия Steptronic,
Работен обем: 1 998 см3,

Мощност: 135 кВт/184 к.с. при 5 000 – 6 500 об/мин,

Максимален въртящ момент: 300 Нм при 1 350 – 4 000 об/мин,
Ускорение [0 – 100 км/ч]: 7,9 секунди,
Среден разход на гориво според WLTP: 7,3 – 6,6 л/100 км*,
CO2 емисии (комбинирани) според WLTP: 166 – 150 г/км*,
Норма за вредни емисии: Euro 6e, CO2 клас(n): F – E.

BMW 430i xDrive Гран Купе:
4-цилиндров бензинов двигател, 8-степенна трансмисия Steptronic, BMW xDrive,
Работен обем: 1 998 куб. см,

Мощност: 180 кВт/245 к.с. при 4 500 – 6 500 об/мин,

Максимален въртящ момент: 400 Нм при 1 600 – 4 000 об/мин,
Ускорение [0 – 100 км/ч]: 6,1 секунди,
Среден разход на гориво според WLTP: 7,9 – 7,1 л/100 км*,
CO2 емисии (комбинирани) според WLTP:179 – 162 г/км*,
Норма за вредни емисии: Euro 6e, CO2 клас(n): G – F.

BMW M440i xDrive Гран Купе:
Редови шестцилиндров бензинов двигател, 48-волтова технология Mild-Hybrid (8 кВт/11 к.с.), осемстепенна трансмисия Steptronic, BMW xDrive,
Работен обем: 2 998 см3,

Мощност: 275 кВт/374 к.с. при 5 500 – 6 500 об/мин,
Максимален въртящ момент: 500 Нм при 1 900 – 5 000 об/мин,
Ускорение [0 – 100 км/ч]:
 4,7 секунди,
Среден разход на гориво според WLTP: 8,7 – 8,2 л/100 км*,
CO2 емисии (комбинирани) според WLTP: 199 – 186 г/км*,
Норма за вредни емисии: Euro 6e, CO2 клас(n):  G.

BMW 420d Гран Купе (BMW 420d xDrive Гран Купе):
Редови четирицилиндров дизелов двигател, 48-волтова технология Mild-Hybrid (8 кВт/11 к.с.), осемстепенна трансмисия Steptronic, (BMW xDrive),
Работен обем: 1 995 куб. см, мощност: 140 кВт/190 к.с. при 4 000 об/мин,
Максимален въртящ момент: 400 Нм при 1 750 – 2 500 об/мин,
Ускорение [0 – 100 км/ч]:
 7,3 секунди (7,6 секунди),
Среден разход на гориво според WLTP: 5,5 – 4,9 л/100 км
(5,9 – 5,2 л/100 км) *,
CO2 емисии (комбинирани) според WLTP: 146 – 130 г/км
(156 – 138 г/км) *,
Норма за вредни емисии: Euro 6e, CO2 клас(n): E – D (F – E).

BMW 430d xDrive Гран Купе:
Редови шестцилиндров дизелов двигател, 48-волтова технология Mild-Hybrid (8 кВт/11 к.с.), осемстепенна трансмисия Steptronic, BMW xDrive,
Работен обем: 2 993 см3,

Мощност: 210 кВт/286 к.с. при 4 000 об/мин,
Максимален въртящ момент: 650 Нм при 1 500 – 2 500 об/мин,
Ускорение [0 – 100 км/ч]:
 5,3 секунди,
Среден разход на гориво според WLTP: 6,3 – 5,7 л/100 км*,
CO2 емисии (комбинирани) според WLTP: 166 – 150 г/км*,
Норма за вредни емисии: Euro 6e, COклас(n): F – E.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин