Новото BMW Серия 6 Гран Туризмо: перфектната комбинация на лукс и динамика


27
май
2020

Като индивидуалист в премиум сегмента на горния клас BMW Серия 6 Гран Туризмо отговаря на разнообразните изисквания на модерните и особено взискателни целеви групи. Комбинацията между комфорт при дълги пътувания и спортен дух, луксозна атмосфера в интериора и интелигентна функционалност е уникална в сегмента. Прецизно модифицираният дизайн на каросерията и облагороденото в детайлите оформление на интериора допълнително подчертава напредничавия профил на тази автомобилна концепция. Новото BMW Серия 6 Гран Туризмо впечатлява повече от всякога с изразителния си спортен дух и присъствие в екстериора и зрялата премиум атмосфера в интериора. Радостта от шофирането и ефективността се повишават от модернизираните двигатели и въвеждането на 48-волтовата технология Mild-Hybrid. Освен това напредничавият характер на новото BMW Серия 6 Гран Туризмо се подчертава и от иновациите при асистиращите системи, управлението и свързаността. Серийното оборудване вече включва напълно дигитално арматурно табло и контролен дисплей с диагонал по 12,3 инча. Неподражаемият характер и актуалните иновации са в основата на продължаването на успеха на BMW Серия 6 Гран Туризмо, от което досега по целия свят са продадени над 50 000 екземпляра. Въвеждането на пазара на новото BMW Серия 6 Гран Туризмо стартира през юли 2020 година. То ще се произвежда в завода на BMW в Динголфинг, успоредно с луксозните лимузини BMW Серия 7 и луксозните спортни автомобили на BMW Серия 8.

Външен дизайн: по-силно присъствие, характерен спортен дух

Спортната елегантност и насоченият към гъвкава функционалност екстериорен дизайн на новото BMW Серия 6 Гран Туризмо се подчертава от динамично издължените пропорции. Сред неподражаемите елементи са ниската графика на страничните прозорци, стъклата без рамки на четирите врати, достигащата до задната част линия на покрива, големият заден капак и активният заден спойлер, който се издига автоматично при скорост 120 км/ч. Новото оформление на предната и задната част подчертават както силното присъствие, така и характерния спортен дух на новото BMW Серия 6 Гран Туризмо. Новите контури на BMW бъбрековидната радиаторна решетка и свързаните с нея фарове осигуряват впечатляващо излъчване на предната част. BMW бъбрековидната радиаторна решетка вече достига по-дълбоко и по-ниско в предната броня. По-тесните контури на фаровете подчертават широката предна част на новото BMW Серия 6 Гран Туризмо. Въздухозаборникът под предната броня вече е разделен на три сегмента. Серийното оборудване включва нови Full LED фарове с Адаптивни завиващи светлини, незаслепяващи дълги светлини BMW Selective Beam с Matrix технология и асистент за дългите светлини. Яркият дизайн на светлинната графика се подчертава от двата, разположени един до друг L-образни елемента на дневните светлини. Външните елементи на дневните светлини поемат функцията и на мигачи. Светлините за завои и дългите светлини се адаптират предвиждащо с управление чрез GPS. Динамичното разпределение на светлината осигурява съобразено с актуалната ситуация на пътя осветяване на пътното платно. Като допълнително оборудване се предлага най-новият вариант на Адаптивните Matrix LED фарове с BMW Лазерни светлини. При движение по междуградски пътища и магистрали комфортът и обсегът на фаровете значително се повишават благодарение на BMW Selective Beam в комбинация с новите, уникални в сегмента лазерни светлинни източници. При висока скорост BMW Лазерните светлини увеличават обсега на дългите светлини до 650 метра, и то динамично към кривата на пътя. Благодарение на новия дизайн задната броня изглежда особено широка и впечатляваща. Независимо от двигателя ауспуховите накрайници са с трапецовиден контури. Сред оформените по нов начин елементи на каросерията при опционалния М Спортен пакет са и предната броня с насочени стреловидно към пътното платно повърхности и Mеsh елементи, както и големият дифузор отзад.

Нови лакови покрития, М Спортна спирачна система вече с червени спирачни апарати

Прецизно модифицираният дизайн е комбиниран с всеобхватно обновена гама от лакови покрития за каросерията. За новото BMW Серия 6 Гран Туризмо се предлагат новите цветове Phytonic blue (металик), Piemont red (червен металик) и Bernina grey (сив металик). В комбинация с М Спортния пакет се предлага и лаковото покритие Portimao blue – металик. Освен това на разположение са и трите лакови покрития на BMW Individual Dravit grey, Tansanit blue и Alvit gray. Новост в гамата са и светлините BMW Individual Shadow Line. В комбинация с М Спортния пакет вече се предлага и BMW Individual High Gloss Shadow Line с разширен обхват. Опционалната М Спортна спирачна система вече включва и лакирани по избор в син или червен цвят спирачни апарати.

Интериор: луксозна атмосфера с модерна функционалност

Уникалната автомобилна концепция на BMW Серия 6 Гран Туризмо осигурява разточително предлагане на място и модерна функционалност в интериора. Луксозната атмосфера е комбинирана с ориентирано към водача оформление на кокпита, повдигната позиция на седене и гъвкав интериор. В зависимост от нуждите вместимостта на багажника може да бъде увеличена от 600 до 1 800 литра. Новото BMW Серия 6 Гран Туризмо серийно се оборудва с BMW Live Cockpit Professional, комбинация между напълно дигитално арматурно табло и контролен дисплей с диагонал по 12,3 инча. Още по-изисканата атмосфера в интериора се осигурява и от оформените по нов начин бутони за управление на средната конзола с гланцирано черна повърхност, както и спортния кожен волан с подредени по нов начин мултифункционални бутони. Освен това серийното оборудване включва електрическо регулиране на предните седалки и кожена тапицерия Dakota. Като опция се предлагат мултифункционални предни седалки, задна седалка с електрическо регулиране на наклона на облегалката и пълно кожено оборудване BMW Individual Merino. Като допълнително оборудване се предлагат и нови интериорни лайстни, Вътрешно осветление с нова динамична интериорна светлина, четиризонова автоматична климатична инсталация, панорамен стъклен покрив, озвучителна система Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound и най-новият вариант на развлекателната система за задните места Professional.

Всички двигатели с 48-волтова технология Mild-Hybrid

Гамата от задвижвания на новото BMW Серия 6 Гран Туризмо включва два бензинови и три дизелови двигателя с актуалната технология BMW TwinPower Turbo и мощност между 140 кВт/190 к.с. и 250 кВт/340 к.с. При всичките варианти особено спонтанното разгръщане на мощността и повишената ефективност се осигуряват от технологията Mild-Hybrid. Благодарение на особено мощния 48-волтов стартер/генератор и допълнителния акумулатор може да бъде генерирано и съхранено особено голямо количество спирачна енергия. Тази енергия може да бъде ползвана както за захранване на бордовата мрежа, така и за разтоварване и подпомагане на двигателя с вътрешно горене. Със спонтанната допълнителна мощност от 8 кВт/11 к.с. стартер/генераторът осигурява електрически Boost, който повишава динамиката при потегляне и ускорение. Освен това мощният стартер/генератор оптимизира ефективността, като подпомага двигателя с вътрешно горене при движение с постоянна скорост, а също така повишава и комфорта при ползване на автоматичната функция Старт/Стоп и на функцията безмоторно движение.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин