Новото BMW Серия 5 Touring: фино като лимузина


10
май
2017

От следващият месец на пазара ще се появи петото поколение на баварското комби G31 или иначе познато като Серия 5 Touring.  Новият модел е силно ориентиран на външен вид по големия си брат Серия 7, като използва и част от техниката му. Дългият 4,94 метра BMW Серия 5 Touring (предшественикът: 4,91 метра) е разработен специално за европейския пазар, където комбитата се радват на особено голям интерес. Ако решите да се возите на задната седалка на Серия 5 Touring, то няма да сбъркате. Дори и по-едрите пасажери ще пътуват изключително удобно върху добре оформените седалки и ще разполагат с много място за коленете и главите. Вместимостта на багажника на G31 е между 570 и 1700 литра, а полезният товар – 730 кг. Първото ни впечатление: страхотен автомобил!

4-цилиндровият 2,0-литров дизелов мотор с AdBlue и SCR-Kat е с отлична шумоизолация – имате усещането, че се возите в седан, а не в комби. Благодарение на серийното въздушно окачване всички неравности на пътя биват умело поглъщани, а с 18-цоловите си джанти с гуми с размер 245 Серия 5 Touring заема стабилна позиция на пътя. Също както и при предишните поколения на модела стъкото на задния капак може да се отваря отделно, а опционалният панорамен стъклен покрив на комбито е с по-големи размери. Електрическите комфортни седалки се регулират посредством сензори и владеят функцията масажиране. Асистиращите системи за водача идват от луксозния клас – тоест от актуалната BMW Серия 7.

За по-добрата видимост се грижат серийните LED-фарове при всички нива на оборудване. за първи път в Серия 5 интегралното активно управление може да се комбинира с двойното задвижване xDrive. Оборудването на актуалното поколение на Серия 5 включва най-новата версия на iDrive с 10,25-инчов дисплей. Системата се управлява посредством тъчскрийн. Алтернативно iDrive владее управлението с гласови команди и с жестове, както и класическото управление с контролера на iDrive. С помощта на Remote 3D View водачът получава триизмерни образи на автомобилите в заобикалящата го среда в реално време на смартфона си и може постоянно да държи под око колата си. Серия 5 разполага и с Apple CarPlay, за първи път изцяло безжично. Безпроблемно ще се осъществява и индуктивното зареждане на мобилен телефон.  Сред системите, с които е оборудвано новото комби на Серия 5 са Remote Parking и ParkNow.

Първоначално Серия 5 Touring ще се появи със същите мотори: бензиновите 530i и 540i, както и два дизелови –  520d и 530d. С изключение на 520d всички двигатели са серийно оборудвани с 8-степенната автоматична трансмисия Steptronic. Малкият дизел се предлага с 6-степенна механична скоростна кутия.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин