Новото BMW Серия 5 Седан: за пръв път и изцяло на ток и с изцяло веган интериор

2505
2023

По-динамично отвсякога, с множество дигитални иновации и за пръв път и изцяло електрическо – това е новото BMW Серия 5 Седан. Като BMW i5 новият модел на най-успешния бизнес седан в света поема лидерската роля по пътя към устойчивата премиум мобилност в горния сегмент на средния клас. Последователната електрификация, модернизираната система за управление BMW iDrive с „QuickSelect“, новите дигитални услуги, както и повишената за целия продуктов жизнен цикъл устойчивост маркират напредъка при актуалната трансформация на BMW Group по пътя към бъдещето. Въвеждането на пазара на новото BMW Серия 5 Седан стартира през октомври 2023 г. Новото поколение на модела ще се предлага по целия свят с напълно електрическо задвижване, а според пазара и с Plug-in хибридни системи, както и с високо ефективни бензинови и дизелови двигатели вкл. 48-волтова технология Mild-Hybrid. Също както и досегашните поколения на модела, и новото BMW Серия 5 Седан ще се произвежда в завода на BMW Group в Динголфинг, където се изработват и електромоторите и високоволтовите батерии за BMW i5.  

Спортна елегантност и ярко присъствие с нов език на формите

Ясният и редуциран език на формите подчертава спортната елегантност и присъствие на новото BMW Серия 5 Седан. В сравнение с предишния модел дължината е увеличена с 97 мм до 5060 мм, широчината с 32 мм до 1900 мм и височината с 36 мм до 1515 мм. Междуосието е удължено с 20 милиметра до 2995 милиметра.  

В предната част доминира една модерна интерпретация на типичните за марката двойни фарове и BMW бъбрековидна решетка. Почти вертикални LED елементи осигуряват мигачите и дневните светлини. Изпъкналата напред BMW бъбрековидна решетка се отличава с широка рамка, а като опция и с контурното осветление BMW Iconic Glow.

Отстрани атлетичното тяло на автомобила се оформя от високата линия на раменете, мощно моделираните повърхности и двете прецизни странични линии. Черните странични прагове, вградените дръжки на вратите и щампованата цифра 5 в основата на задните колони са други характерни елементи. Динамично издължените пропорции завършват в мощна задна част. Тесните, разделени от хромирана лайстна задни светлини осигуряват изразителна интерпретация на типичната за марката L-образна форма.

Динамичният характер на новото BMW Серия 5 Седан може да бъде подчертан допълнително с опционалните М Спортен пакет и М Спортен пакет Pro. Палитрата от цветове на каросерията още от старта на продажбите ще включва и три лакови покрития на BMW Individual.

Радост от шофирането и комфорт при пътуване с иновативна атмосфера

Новото BMW Серия 5 Седан предлага идеалните предпоставки, за да можете да се насладите на типичните за марката радост от шофирането във всекидневието и на високо ниво на комфорт при дълги пътувания. Разточителното предлагане на място, високият акустичен комфорт, както и висококачествените, прецизно изработени материали и напредничавите дигитални услуги определят атмосферата в интериора. Кокпитът на новото BMW Серия 5 се отличава с намален в сравнение с предшественика брой бутони и превключватели. Това става възможно благодарение на последователната дигитализация. С BMW Curved Display се осигурява нова интерпретация на типичната за марката ориентация към водача. Напълно дигиталната комбинация от индикатори включва 12,3-инчов информационен дисплей и 14,9-инчов контролен дисплей. По нов начин са оформени скосеният в долната част волан, чиито полета за управление осигуряват тактилна обратна връзка, както и селекторът на трансмисията на средната конзола. Друг акцент е опционалният BMW Interaction Bar. Ефектният функционален елемент със задно осветяване и кристална повърхност преминава по цялата широчина на арматурното табло до тапицериите на вратите и включва чувствителни на допир полета за управление.

За пръв път при BMW : изцяло веган оборудване на интериора

Серийното оборудване включва спортни седалки с нова конструкция. Опционалните комфортни седалки предлагат множество електрически възможности за регулиране. Новото BMW Серия 5 Седан е първият сериен модел на марката, който е с изцяло веган оборудване на интериора. То включва повърхностите на седалките, арматурното табло и тапицериите на вратите, както и за пръв път и волана. Повърхностите на седалките в изпълнение Veganza с подобна на кожа повърхност опционално се предлагат и с декоративна перфорация. Друго допълнително оборудване е кожената тапицерия BMW Individual Merino в множество различни Bicolor варианти.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин