Новото BMW Серия 2 Coupé без XXL-бъбреци?

2704
2020

Изтекоха снимки на новото BMW Серия 2 Coupé. На тях се вижда, че Coupé-то не е с огромни бъбреци. Дали обаче изтеклите снимки са истински?

Изтекли истински снимки или фотошоп? В Instagram се появи две снимки на планираното за 2021 г. BMW Серия 2 Coupe G42. Въпросът е: дали са истински, или пък става дума за фотошоп. На снимките автомобилът е с покривало, което е повдигнато отпред и отзад.

На снимката на предницата се вижда, че автомобилът е повдигнат на подвижен крик, а на него има обозначение „EK-240“. EK означава при BMW отдел „Разработка на каросерии“. Възможно е това да е прототип на дизайна на автомобила. Обикновено на управителния съвет се представят до три различни варианта на дизайна на автомобила, което може да означава, че това не е задължително окончателната версия на модела. Странното е, че предполагаемото BMW Серия 2 Coupé има регистрационен номер, което е необичайно за прототипи.

Без XXL-бъбреци за Серия 2 Coupé?

Към сегашния момент не може да се каже със стопроцентова сигурност, че този автомобил наистина ще е бъдещото Coupé с код G42. Ако действително това е G42, то BMW са се отказали при малкото Coupé от големите бъбреци. Вместо това предницата наподобява тази на BMW X2. Във долната част на предницата се вижда логото M – индикация, че би могло да става дума за топмодела M240i.

Дали пък това не е M240i?

При внимателно вглеждане в задницата се вижда надпис M240i. Другото впечатляващо нещо е, че вместо на тесните и дълги задни светлини на актуалните модели като Серия 2 Gran Coupé и Серия 8 Coupé от BMW залагат на правоъгълни светлини, които преминават в задния капак. Всъщност задните светлини много приличат на тези на Subaru BRZ.

Следващото BMW Серия 2 Coupé отново ще се появи с редови 6-цилиндров двигател и задно задвижване. Дали обаче серийната версия на G42 ще изглежда като тази на изтеклите версии,  ще разберем след време.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин