Новото BMW Серия 1 – вече с предно

2705
2019

С новото BMW Серия 1 (среден разход на гориво: 7,1 – 3,8 л/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 162 – 100 г/км) започва ново летоброене. Третото поколение на успешния премиум компактен модел за пръв път ползва модерната архитектура на BMW с предно задвижване, която позволява подобрено предлагане на място.

Третото поколение на BMW Серия 1 ще бъде представено за пръв път в рамките на новата платформа за презентации BMW Group #NEXTGen от 25 до 27 юни в BMW Welt в Мюнхен. Премиерата на изложение на новото BMW Серия 1 ще бъде на международното автомобилно изложение IAA във Франкфурт на Майн през септември 2019 година. Въвеждането по пазарите на целия свят стартира на 28 септември 2019 година.

Благодарение на модерната архитектура на BMW с предно задвижване BMW Серия 1, от което вече са произведени над 1,3 млн. екземпляра и което е особено популярно в Европа, ще предлага в третото си поколение значително повече място при почти идентични размери. Това ще е особено осезаемо за пътниците на задната седалка и позволява и по-голяма вместимост на багажника. Новото BMW Серия 1, което ще се предлага само с 5 врати, е дълго 4 319 мм – или 5 мм по-малко от предшественика. Широчината ме (1 799 мм) е увеличена с 34 мм спрямо предишния модел, а височината (1 434 мм) – с 13 мм. Междуосието вече е 2 670 мм, или с 20 мм по-късо от моделите от второ поколение.

Ново лице с увеличена BMW бъбрековидна радиаторна решетка

Още в предната си част BMW Серия 1 ярко демонстрира новото си лице и интерпретираните по нов начин икони на BMW. Характерната бъбрековидна радиаторна решетка на BMW е по-голяма, значително по-представителна и за пръв път при това моделно семейство е оформена като съединен по средата елемент. Спортният върхов модел BMW M135i xDrive (среден разход на гориво: 7,1 – 6,8 л/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 162 – 155 г/км) се отличава с впечатляваща, вдъхновена от моторните спортове Mesh бъбрековидна радиаторна решетка с триизмерно оформена мрежа вместо класическите пластини. В силуета на новото BMW Серия 1 веднага прави впечатление ясно изразения Sharknose, подчертаната клиновидна форма и тясната графика на прозорците, която завършва в интегрираната в задните колони извивка на Хофмайстер. Ясните и прецизни линии, както и подчертаните моделирани форми придават атлетично излъчване на новото BMW Серия 1.

Достъпът до опционалната гама от Infotainment гама на BMW Operating System 7.0 – по желание и с управление с жестове – се извършва чрез комбинация от два дисплея, които при BMW Live Cockpit Professional са с диагонал от 10,25 инча. Като форма и оформление дизайнът на индикаторите при този вариант цитира оформената по нов начин бъбрековидна радиаторна решетка на BMW. Централният контролен дисплей с тъчфункция е ориентиран към водача в типичния за BMW стил и е разположен оптимално в зрителното поле на водача. С пълноцветния 9,2-инчов BMW Head-Up дисплей, който за пръв път се предлага като опция за BMW Серия 1, водачът може да получава информации, без да отклонява погледа си от пътя.

Новото BMW Серия 1 предлага значително повече място от предшественика си, и то най-вече отзад. Качването е по-лесно, а пространството за коленете на пътниците отзад е увеличено с 33 мм. Мястото над главите отзад е увеличено със значителните 19 мм, когато автомобилът е оборудван с отварящия се навън панорамен подвижен покрив. Освен това пътниците отзад се наслаждават на увеличено с 13 мм пространство за лактите, като отпред то е увеличено дори с 42 мм. Вместимостта на багажника е увеличена с 20 до 380 литра, като при сгъната задна седалка се увеличава до 1 200 литра. Освен това минималната широчина на багажника е увеличена с 67 мм. За пръв път за BMW Серия 1 се предлага и електрическо задвижване на задния капак.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин