Новото Audi RS 3 Sportback с 400 „коня“ дебютира на софийския автосалон

0306
2022

Вносителят на Audi, Порше БГ, отбеляза началото на Автомобилен салон София 2022 с представяне на актуалната си продуктова гама. Посетителите на изложението могат да видят изцяло електрическите модели Audi RS etron GT и Audi Q4 etron, както и мощните спортни Audi RS 3 Sportback и Audi RS Q3 Sportback.

Изпълнителният директор на Порше БГ, Флориан Пупетер, откри щанда на марката Audi по време на Автомобилен салон София 2022. Посетителите на изложението ще могат да видят най-атрактивните и актуални модели на Audi в периода 3 юни – 12 юни.

„Посветени сме на целта да бъдем по-добри и по-иновативни в производствените и търговските процеси, за да може Audi да продължи да бъде една от марките, които определят стандартите на бъдещето в автомобилната индустрия. В рамките на Автомобилен салон София 2022 представяме актуалната гама на спортните модели на марката и флагманът на електрическата мобилност от бъдещето Audi RS e-tron GT“ – заяви по време на откриването Флориан Пупетер, управител на Порше БГ.

„До 2026 г. в гамата на Audi ще има повече от 20 изцяло електрически модела. А от 2027 г. ще предлагаме на клиентите си електрически модели във всички основни сегменти. За нас е ясно, бъдещето е електрическо!“ – допълни Лъчезар Георгиев, бранд мениджър на Audi.

Audi ускорява прехода си към електрическа мобилност. Още през 2026 г. компанията ще пусне на световния пазар нови изцяло електрически модели. А през 2033 г. Audi ще преустанови производството на автомобили с двигатели с вътрешно горене в световен мащаб. Изключение може да бъде Китай, където се проучва възможността за по-дълго производство в зависимост от местното търсене. Последното поколение двигатели с вътрешно горене идва с обещанието да бъде най-доброто, предлагано някога от Audi.

На щанда на марката по време на Автомобилен салон София 2022 ще бъдат представени актуалните модели със спортни гени, премиерните Audi RS 3 Sportback и Audi RS Q3 Sportback, доказателство за премиум мобилност с двигател с вътрешно горене.

С първото поколение на Audi RS Q3 беше създаден изцяло нов сегмент. Историята на успеха продължи Audi RS Q3 като SUV Coupé за клиенти с особен афинитет към дизайна. Audi RS Q3 Sportback е оборудван с мощния петцилиндров двигател 2.5 TFSI с 400 к.с. Автомобилът спринтира от нула до 100 км/ч само за 4,5 секунди. Максималната скорост е регулирана на 250 км/ч или опционално – на 280 км/ч.

Премиерният Audi RS 3 Sportback е идеален за ежедневието спортен модел с петцилиндров двигател с 400 к.с. Девет поредни години двигателят 2.5 TFSI печели отличието International Engine of the Year в своята категория. Моделът е първият, който разполага серийно със система RS Torque Splitter. Новата технология позволява ефектни контролирани дрифтове на затворено трасе, където RS Torque Splitter е в състояние да насочи цялата тяга към едно от задните колела – възможни са до 1750 нютонметра на колело.

Посетителите на щанда ще видят и изцяло електрическия Audi Q4 Sportback e-tron, готовия за предизвикателства Audi RS 6 Avant и спиращия дъха Audi RS Q8.

По време на изложението, в контекста на дългогодишното международно и локално партньорство на марката със зимните спортове и в частност с Българската федерация по ски, щандът на Audi ще бъде посетен и от звездите Радослав Янков и Алберт Попов. В неделя, 5 юни, от 16:00 до 17:30 часа състезателите ще раздават автографи върху лимитирана серия картички, създадена специално за любителите на Audi и зимните спортове.

По време на Автосалон София 2022, в цялата дилърска мрежа на марката ще се предлагат  преференциални лизингови условия от Порше Лизинг и  ценово предимство за опционално оборудване  всички актуални модели.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин