Новото 911 ще разпознава опасност от аквапланинг


21
ян.
2019

В осмата генерация на 911 Porsche въвежда специален режим за движение по мокра настилка. Иновативната асистираща система разполага с функция за разпознаване на условия за шофиране с много вода и настройка на автомобила за по-добра стабилност. Wet Mode не ограничава максималната мощност на двигателя или максималната скорост и поради тази причина не би трябвало да се използва като „подсигуряване“ за много бързо каране на мокро.

Porsche Wet Mode автоматично разпознава мокрия път и предупреждава водача за риск от аквапланинг. Това става с помощта на акустични сензори в предните подкалници, които разпознават разпръскването на вода. Подчертаваме, че тук става дума за нещо радикално различно от сензорите за чистачките, които реагират при капки върху предното стъкло независимо от пътните условия. Така новите сензори ще разпознават опасностите дори когато на пътя е останала вода, а валежът е спрял.

Wet Mode променя и действието на ESP (при Porsche – PSM), която се намесва по-рано, както и на PTM (за контрол на сцеплението). В допълнение, шофьорът получава специално предупреждение, което го подканва да превключи на режим за мокро, след като колата установи съответните условия. Тогава се предава повече мощност към предните колела (за 4х4-модификациите), променят се реакциите и на трансмисията и дори настройките на адаптивните аеродинамични елементи.

Още по темата

Card image cap
Mercedes Benz Tourismo RHD: 49-местен с 456 к.с.

4
юли
2017

Mercedes модернизира своя пътнически автобус: с новите асистенти Tourismo RHD може да се движи отчасти автономно

Card image cap
Krupp Titan: гигант с две сърца

11
дек.
2017

Звучи като шега, но е истина - звъкът от двигателя на този камион наистина звучи като "кроп-кроп-кроп"... В началото на 50-те години Krupp Titan е не само единственото товарно возило, способно да произнася името си, а и своеобразен еквивалент на представителната лимузина Mercedes 300 "Аденауер" в кръговете на транспортните фирми в следвоенна Германия.

Card image cap
Hummer-ът на Тупак продаден на аукцион

25
май
2016

Последният автомобил на Тупак Шакур – Hummer H1, наскоро беше продаден на аукцион на цена, три пъти по-висока от очакваната

Card image cap
Новият малък SUV Hyundai Kona – първите ни впечатления

20
юни
2017

Малкият SUV Hyundai Kona разширява палитрата от модели на корейския производител. Цялата информация за оборудването, двигателите и цените. Както и първите ни впечатления при шофиране!

Card image cap
Jaguar Land Rover открива академия за шофиране върху лед

24
окт.
2016

В Лапландия феновете на двете марки могат да покарат и исторически модел при зимни условия

Card image cap
BMW 2002 Hommage Turbomeister: предвестник на M2 CSL?

19
авг.
2016

BMW доразвива 2002 Hommage и слага към името му добавката Turbomeister. Прототипът на базата на М2 изглежда е предвестник на M2 CSL

Card image cap

В последния брой:

Архив >