Новото 911 ще разпознава опасност от аквапланинг


21
ян.
2019

В осмата генерация на 911 Porsche въвежда специален режим за движение по мокра настилка. Иновативната асистираща система разполага с функция за разпознаване на условия за шофиране с много вода и настройка на автомобила за по-добра стабилност. Wet Mode не ограничава максималната мощност на двигателя или максималната скорост и поради тази причина не би трябвало да се използва като „подсигуряване“ за много бързо каране на мокро.

Porsche Wet Mode автоматично разпознава мокрия път и предупреждава водача за риск от аквапланинг. Това става с помощта на акустични сензори в предните подкалници, които разпознават разпръскването на вода. Подчертаваме, че тук става дума за нещо радикално различно от сензорите за чистачките, които реагират при капки върху предното стъкло независимо от пътните условия. Така новите сензори ще разпознават опасностите дори когато на пътя е останала вода, а валежът е спрял.

Wet Mode променя и действието на ESP (при Porsche – PSM), която се намесва по-рано, както и на PTM (за контрол на сцеплението). В допълнение, шофьорът получава специално предупреждение, което го подканва да превключи на режим за мокро, след като колата установи съответните условия. Тогава се предава повече мощност към предните колела (за 4х4-модификациите), променят се реакциите и на трансмисията и дори настройките на адаптивните аеродинамични елементи.

Още по темата

Card image cap
Audi – най-надеждната марка според DEKRA

2
мар.
2018

Според годишния доклад на DEKRA германските автомобили са най-надеждни в дългосрочен план. В Инголщат могат да се похвалят с най-много победители

Card image cap
Минимализъм в Model 3

4
юли
2017

Кокпитът на Tesla Model 3 дефинира по нов начин "редуцирания до най-същественото интериор". Първите автомбили ще бъдат доставени още през този месец

Card image cap
Този Оpel ще направи пробив

15
мар.
2016

AUTO BILD врътна едно кръгче с „брата“ на Opel Chevrolet Bolt EV

Card image cap
Битка срещу позьорите, вдигащи шум

8
ян.
2018

В Германия напоследък полицията води открита битка с нелегално тунингованите автомобили, които са заплаха за всички

Card image cap
Alfa се прицелва в BMW

26
юли
2016

Задно задвижване! Нови модели включително SUV, компактен автомобил и спортно Сoupé – Аlfa Romeo се завръща, а обявеният противник е BMW. Ще се получат ли нещата на италианците?

Card image cap

В последния брой:

Архив >