Новото поколение на Niro ще бъде с по-ръбест дизайн и с широк екран

2311
2021

Дни преди премиерата на Niro от Kia пуснаха тийзъри на модела. Те показват нов дизайн на светлините и нов интериор. Информацията.

Kia ще покаже на домашното си автомобилно изложение Seoul Mobility Show в Южна Корея, започващо на 25-ти номеври, новото поколение на Niro. Дни преди премиерата бяха публикувани тийзъри на модела. Дизайнът на новото поколение се ориентира по показания през 2019 г. шоу автомобил Habaniro. Вероятно затова новият Niro е по-ръбест – това личи например по предния капак. Променени са и светлинните подписи. Дневните светлини са оформени като две линии. Под предния капак има хромиран елемент, както и броня със загатната предпазна кора.

Задното стъкло изглежда още по-малко в сравнение с това н предшественика, а задната колона е с различен цвят. Този акцент продължава до самия калник. Вертикалните задни светлини с формата на бумеранг изглежда са заимствани от студията.

Интериор: Niro изглежда е взел голяма част от кокпита на EV6

Niro е доста променен и във вътрешното пространство – това се дължи най-вече на новия, широк монитор. Оформлението на интериора напомня много на електромобила EV6. Ако SUV-ът вземе неговите дисплеи, той в кокпита ще има два 12-3-инчови екрана за уредите и за инфотейнмънт системата. Вероятно Niro ще вземе и софтуера, с което ще бъде винаги онлайн, ще предоставя трафик информация в реално време и ще предлага безжични ъпдейти. Воланът и дигиталният блок за управление също са директно заимствани от EV6.  Оформлението на централната конзола обаче ще бъде различно.

На пазара от 2022 г. с по-голям пробег

Вероятно Kia няма пусне модела само като изцяло електрически вариант e-Niro, а ще го предлага и с хибридно задвижване.  В момента моделът е наличен като пълен хибрид и като Plug-in хибрид. В момента при Plug-in-версията електрическият пробег е 58 километра, а в зависимост от батерията e-Niro може да измине между 289 и 455 километра. Пазарният старт на новия Kia Niro ще бъде в началото на 2022 г. Заради многото промени цените ще се покачат. 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин