Новото поколение Аudi Q7 няма да се откаже от ДВГ

2204
2024

Съвсем наскоро Audi Q7 получи фейслифт, но въпреки това в Инголщат подготвят третото поколение на XXL SUV-а, което трябва да се появи през 2025 г. – но не под името Q9

Само преди няколко месеца Audi лансира фейслифта на големия луксозен SUV Q7, но въпреки това третото поколение на модела от Инголщат трябва да се появи през 2025 г. Първоначално имаше слухове, че в Audi планирали да пуснат луксозния модел на пазара под новото име Q9, но явно впоследствие са се отказали от тази идея и са запазили седмицата в името.

Поглед към името вече ни подсказва, че бъдещият модел отново ще разчита на класически двигатели с вътрешно горене. Миналата година германската компания обяви, че ще пусне електрически модели с четни номера в името, а нечетните ще запази за конвенционалните на двигатели с вътрешно горене.

Отново двигатели с вътрешно горене с четири и шест цилиндъра

По отношение на техниката новият модел ще бъде базиран на платформата PPC (съкращението идва от Premium Platform Combustion). Тази платформа обаче не е напълно нова, както и PPE, използвана от Q6 e-tron. По-скоро става въпрос за еволюция на MLB на VW, върху която стъпва и актуалното Q7.

Двигателите ще продължат да бъдат 4- и 6-цилиндрови, ще има и plug-in хибриди. За момента не е известно дали SQ7 ще запази своя V8.

Засега можем само да правим предположения относно дизайна – вероятно размерите да бъдат увеличени леко, за да се доближи Q7 до конкуренцията в лицето на BMW X7 и Mercedes GLS. Отпред очакваме голямата Singleframe радиаторна решетка, която вероятно ще стане още по-голяма при новия модел. Нищо чудно фаровете да бъдат разделени на две части като при Q6 e-tron – като тесните дневни светлини ще бъдат разположени отгоре, а основните светлини – отдолу.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин