/ Нови спирачни апарати от febi вместо ремонт на старите: по-изгодното решение

Нови спирачни апарати от febi вместо ремонт на старите: по-изгодното решение

Целта на спирачната система на автомобила е да генерира необходимата сила, нужна да намали скоростта на автомобила и да не му позволи да потегли, докато е паркиран. Спирачният апарат е една от основните функционални части на тази система. Той използва хидравлично налягане, за да създаде сила на притискане към плочката зад спирачната накладка, като по този начин създава сила на притискане спрямо въртящия се спирачен диск.

Спирачният апарат бива задействан от водача чрез натискане педала на спирачката или от системата за контрол на стабилността на автомобила, което води до пренос на енергия и това забавя скоростта на въртене на колелото. По този начин скоростта на автомобила бива намалена и водачът получава необходимия контрол.

Ремонтът на спирачните апарати е дейност, която отнема много време и значително увеличава необходимите часове за работа в сервиза за разлика от смяната на спирачните апарати, която е значително по-проста операция. Освен това в много случаи не е възможно да се определи дали апаратът може да бъде ремонтиран, без да отделите време и усилия за демонтаж и разглобяване на апарата за проверка.

Изчислено е, че средностатистически смяната на спирачния апарат отнема двойно по-малко време от ремонта му. За да направи този процес още по-ефективен от икономическа гледна точка и да увеличи броя на наличните компоненти на пазара за резервни части, febi наскоро лансира нови спирачни апарати в своето портфолио.

Спирачните апарати на febi са изцяло нови, без рециклирани части и без допълнително оскъпяване, което да се отразява на продажната цена.

Всички части на febi преминават през стриктен процес на проверка, за да бъде гарантирано, че са директни заместители на оригиналните части, както и че отговарят на високите стандарти за качество на bilstein group. Както останалите резервни части на компанията, и спирачните апарати разполагат с 3-годишна гаранция (повече за нея – на www.febi.com/3).

Новата гама предлага над 500 артикула за популярни модели автомобили, а в близко бъдеще към тях ще бъдат добавени още над 100. Тези артикули покриват над 95 000 приложения и огромен брой автомобили, които се движат по пътищата в наши дни.

За да откриете най-доброто решение за вашия автомобил, посетете partsfinder.bilsteingroup.com

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин