Нови модели на Dodge за американската полиция


3
юли
2018

Почитателите на филмите определено го знаят: ако има автомобил, който бива подлаган на тежки изпитания, то това е патрулката на американската полиция. Сега от Dodge представиха два яки полицейски автомобила. Вдигаме завесата за Pursuit-версиите на Charger и Durango!

От особено важно значение за марката е моделът Dodge Charger Pursuit. Всепак това е най-продаваният седан в служба на американската полиция. Серийно Charger Pursuit е оборудван с пакета „Officer Protection Package“. Той включва датчици за движение за задната част на автомобила. Посредством камери и сензори бива наблюдавана зоната – в случай на опасност картината се изобразява върху 12,1-инчовия монитор в кокпита. След това могат да бъдат задействани предварително настроените алармени мерки: заключване на врати и прозорци, включване на сигналните светлини и сирената.

Както е известно много от американците притежават едно и повече оръжия, Dodge предлагат допълнително брониране на вратите на автомобила. Освен това амортисьорите са подсилени, окачването е различно от серийните модели, спирачните апарати са по-големи, а 18-цоловите джанти са стоманени. Освен базовият двигател – 3,6-литров V6 с 292 к.с., се предлага и разполагащ  с 370 к.с. V8 с работен обем от 5,7 литра. На същите двигатели разчита и Dodge Durango Pursuit. Тук характерното е променената предна броня с повече вентилационни отвори за охлаждане на спирачките и впечатляващия прикачен товар от  3,3 тона.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >