Нови „корейци”: Hyundai

1412
2021

AUTO BILD ще ви покаже бъдещите нови модели на Hyundai

Hyundai Santa Cruz: пазарен старт – 2022 г., но за съжаление не и в Европа. Hyundai продължават да твърдят, че Santa Cruz няма да е чист лекотоварен модел, а „смесица между пикап, SUV и кросоувър”. Във всеки случай моделът ще получи предницата на Tucson; оформлението на вътрешното пространство с опционалния кокпит също наподобява силно това на SUV-а. Класическите добродетели на лекотоварен модел също се владеят от Santa Cruz: има поставки под шофьорската седалка, а двойното задвижване е серийно.

Hyundai Tucson N: пазарен старт: 2022 г. Tucson вероятно ще се появи и като спортна версия N. В южнокорейски форум изтекоха данни относно мощността: 290 к.с. и 421 Нм от 2,5-литров турбобензинов агрегат.

Hyundai Staria лекотоварна версия: пазарен старт: 2022 г. В Австралия вече се предлага лекотоварен вариант на Staria, а през 2022 г. той ще се появи и в Европа. С дигитален кокпит и голямо товарно пространство, в което ще се побират три европалети.

Спортен автомобил със средно разположен двигател на Hyundai: пазарен старт – не преди 2022 г. Студията с името RM16 N бе показана от Hyundai през 2016 г. Дали за задвижването ще отговаря 2-литров 4-цилиндров мотор с 300 к.с. и 383 Нм максимален въртящ момент засега не е ясно, тъй като дистанцията спрямо i30 N (280 к.с. и 392 Нм) е прекалено малка.

Hyundai Ioniq 7: електрически SUV в размера на Santa Fe. През
2024 г. Hyundai възнамерява да пусне серийно електрическия SUV – как би могъл да изглежда той ни показва студията. Размерите му са сравними с тези на Santa Fe, но дизайнът е значително по-внушителен. За тази цел допринася най-вече огромната черна повърхност на предницата, разположена под светлинните ивици и състояща се от осветени правоъгълници. Този дизайн ни е познат от   Ioniq 5. Опционално ще се предлага двойно задвижване с 313 к.с. (230 кВт.), пробег от 480 километра и батерия с капацитет от 100 кВтч. Разбира се ще има и 800 волтова техника за бързо зареждане.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин