/ Нови камери в столицата автоматично ще санкционират за преминаване на червено

Нови камери в столицата автоматично ще санкционират за преминаване на червено

Стартиралата модернизация на системата в сектор „Видеонаблюдение“ – СДВР ще даде по-големи възможности за контрол над водачите на МПС, сподели началникът на сектора Иван Младенов. Той обясни, че системата обхваща досегашните четиринайсет зони в централна градска част на столицата, като се добавя още едно възлово кръстовище. В процес на изграждане са и нови 35 пътни възела  на околовръстния път на София. Камерите ще могат да разпознават регистрационните табели, като и други неправомерни действия на шофьорите, допълни Младенов.

По думите му едно от основните нарушения, които се установяват от системата, е преминаването на червен сигнал на светофарните уредби. Клиповете своевременно се изпращат на отдел „Пътна полиция“, където се предприемат и съответните мерки за санкциониране на нарушителите.
„Засилваме контрола на водачи, които се качват зад волана под въздействието на наркотични вещества и след употреба на алкохол“, допълни началникът на столичната „Пътна полиция“ комисар Николай Крушарски. Той уточни, че тестването на шофьорите ще може да се извършва и от служители на Охранителна полиция на всички районни управления на СДВР.
От СДВР отново призоваха участниците в пътното движение да проявяват максимална отговорност и толерантност.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин