AUTO BILD България / Нови дизели и 8-степенен автоматик за фейслифта на Mondeo

Нови дизели и 8-степенен автоматик за фейслифта на Mondeo


20
ян.
2019

Ford подложи Mondeo на фейслифт. В центъра на обновяването наред с малки промени по екстериора и интериора е и нов дизелов агрегат. Освен това за първи път хибридната модификация на модела ще бъде достъпна и за комбито Turnier.

Моделът от среден клас на Ford получава обработена радиаторна решетка и нов дизайн на стоповете. Трите нови дизелови моторизации отговарят на нормата за вредни емисии Euro 6d-TEMP и генерират мощност от 120 до 190 к.с. За по-мощните двигатели ще бъде предлаган 8-степенен автоматик, а най-мощното изпълнение може да бъде комбинирано с 4х4-задвижване.

Хибридната модификация със системна мощност 187 к.с. вече ще може да бъде поръчана и за комбито Turnier. При нея 2-литровият бензинов агрегат е комбиниран с електромотор и батерия. В нея се запазва до 90% от енергията при спиране, която после помага при ускорение. По този начин разходът пада до 4,4 л на 100 км. Багажникът е с обем от 403 до 1508 л. Oт Ford очакват, че около 50% от клиентите на Mondeo ще заложат на хибриден вариант.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >