AUTO BILD България / Нови дизели и 8-степенен автоматик за фейслифта на Mondeo

Нови дизели и 8-степенен автоматик за фейслифта на Mondeo


20
ян.
2019

Ford подложи Mondeo на фейслифт. В центъра на обновяването наред с малки промени по екстериора и интериора е и нов дизелов агрегат. Освен това за първи път хибридната модификация на модела ще бъде достъпна и за комбито Turnier.

Моделът от среден клас на Ford получава обработена радиаторна решетка и нов дизайн на стоповете. Трите нови дизелови моторизации отговарят на нормата за вредни емисии Euro 6d-TEMP и генерират мощност от 120 до 190 к.с. За по-мощните двигатели ще бъде предлаган 8-степенен автоматик, а най-мощното изпълнение може да бъде комбинирано с 4х4-задвижване.

Хибридната модификация със системна мощност 187 к.с. вече ще може да бъде поръчана и за комбито Turnier. При нея 2-литровият бензинов агрегат е комбиниран с електромотор и батерия. В нея се запазва до 90% от енергията при спиране, която после помага при ускорение. По този начин разходът пада до 4,4 л на 100 км. Багажникът е с обем от 403 до 1508 л. Oт Ford очакват, че около 50% от клиентите на Mondeo ще заложат на хибриден вариант.

Още по темата

Card image cap
Нови модели на Porsche: Panamera 4 E-Hybrid

2
ян.
2017

Пазарен старт 2017 г., цена от 215 000 лв.

Card image cap
Jeep става собственост на Great Wall?

21
авг.
2017

Една от иконите на американското автомобилостроене скоро може да стане собственост на китайци, ако се стигне до сделка между Great Wall Motors и Fiat Chrysler

Card image cap

В последния брой:

Архив >