Нови бусове Volkswagen с 4х4-задвижване за българскaта полиция

2201
2023

На церемония в ГД „Национална полиция“ служители на СДВР и още девет ОДМВР в страната получиха ключовете на автомобили, оборудвани за обследване на тежки пътнотранспортни произшествия

 „Радвам се на възможността да ви предоставим техника, която заслужавате. В момента със средства от Фонда за безопасност на движението са закупени 10 автомобила. Работи се активно, за да бъдат осигурени още 18. Така всяка областна дирекция да разполага с такава техника“, заяви  вътрешният министър. Той отбеляза, че автомобилите са предназначени и оборудвани за обследване на тежки пътнотранспортни произшествия и изрази надежда рядко да се стига до тяхното ползване.

Министър Демерджиев припомни, че усилията на ръководството на МВР, които вече дават резултат, са насочени към намаляване на пътнотранспортния травматизъм, а новата техника е част от тези усилия.

На церемонията по предаването на автомобилите присъстваха още главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров, зам.-министрите Емил Ганчев и Венцислав Катинов, директорът на ГДНП главен комисар Атанас Илков, служители на ГДНП. 10-те автомобила са за нуждите на експертнокриминалистическата дейност и обследване на тежки пътнотранспортни произшествия. Те са разпределени за СДВР и областните дирекции в София, Пловдив, Ловеч, Кърджали, Монтана, Разград, Добрич, Шумен и Сливен.

Обществената поръчка е финансирана със средства от Фонда за безопасност на движението, като общата стойност на автомобилите и оборудването в тях е 1 175 398, 80 лв.

Закупените бусове са Volkswagen Transporter с 4х4-задвижване. Те отговарят на екологичен стандарт Евро 6. Машините разполагат с  GPS-навигация, фарове за мъгла, видеорегистратор, таблет, уред за вземане на алкохолна проба, комплекти за оглед на местопрестъпление и изземане на биологични следи, както и с радиостанция.

За всички автомобили са осигурени пълно сервизно обслужване и 60-месечна гаранция.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин