Новият XV е различен отвътре

Второто поколение на Subaru XV използва собствена платформа, която го прави по-стабилен и носи повече удоволствие. Иначе боксерният двигател и двойното задвижване остават!


28
мар.
2017

През ноември 2017 г. Subaru  ще пусне второто поколение на XV. SUV-ът ще получи собствена платформа – „Subaru Global Plattform“, досега автомобилът бе базиран на четвъртото поколение на Impreza. Новият XV ще доставя повече удоволствие и повече сигурност от своя предшественик. За целта от Subaru са взели следните мерки:  архитектурата на автомобила е нова, подобрена е здравината му, а също така има по-голям брой асистентиБлагодарение на новата платформа XV е с от 70 до 100 процента по-здрав, като съществено е смъкнат центърът на тежестта. Освен това инженерите на Subaru са се погрижили за по-добра реакция и обратна връзка на педалите и управлението, както и за по-добра шумоизолация. Клиренсът от 220 милиметра остава същият. Серийно SUV-ът е оборудван с асистираща система Eyesight. тя включва система за аварийно спиране с предупреждение за евентуален сблъсък, асистент за запазване на пътната лента, както и темпомат. Разбира се и новото XV ще притежава типичните за Subaru атрибути – боксерен мотор и 4х4. Нова е и електронната паркинг спирачка.

Интериорът на японския SUV е лесен за управление: централно и високо разположен на арматурното табло дисплей, логично подредени бутони и превключватели. Материалите са на прилично ниво, има и оранжеви шевове като акценти. Задната облегалка се сгъва в съотношение 60:40. За XV от Subaru предлагат джанти с нов дизайн и два нови лака за каросерията: „Cool Gray Khaki“ и „Sunshine Orange“. Освен това срещу доплащане се предлагат и следните асистенти: асистент за дълги светлини, активни завиващи светлини, система за мъртвата зона, за смяна на пътната лента и асистент за предупреждение при напречно движещи се автомобили.

Под капака намираме – типично за Subaru – боксерен двигател. Той е преработен, като 80 процента от частите му са нови. В сравнение с предшественика си двигателят е по-лек, по-мощен и по-ефективен.  Промени има и по автоматичната трансмисия: тя е по-лека, с по-добри предавателни отношения и ориентирана към икономия на гориво.  

Още по темата

Card image cap
Първи официални снимки на Skoda Kodiaq

10
авг.
2016

Новият SUV на Skoda ще бъде представен пред широката публика на 1-ви септември. Днес чехите разпространиха първи официални снимки на някои детайли от колата

Card image cap
GLC на ток

16
дек.
2015

Mercedes разширява гамата си от електромобили - от 2018 г. по пътищата ще се движи електрифициран GLC с името ELC

Card image cap

В последния брой:

Архив >

usedTag: