AUTO BILD България / Новият Wrangler остава верен на корените си!

Новият Wrangler остава верен на корените си!


29
ное.
2017

На изложението в Лос Анджелис (1-10 декември) Jeep ще представи новия Wrangler. Моделът ще запази офроуд способностите си и извън пътя ще се справя дори още по-добре от своя предшественик. Toва се дължи преди всичко на новата раздатъчна кутия и на понижаващите предавки. Същевременно в новата си генерация машината трябва да стане по-удобна за всекидневието и по-комфортна. По традиция моделът е предлаган с две и четири врати, както и в много варианти за каросерията и покрива. Визуалните промени са съвсем фини. Най-сериозната разлика е в предната част, където радиаторната решетка е леко променена, както и при модифицираните светлини. Фаровете остават кръгли, но дневните светлини са „изнесени“ като ивици върху калниците, където си правят компания с мигачите. Опционално фаровете и стоповете могат да бъдат оборудвани с LED-техника. За да намалят вредните емисии, хората от Jeep са поработили върху аеродинамиката и редуцирането на теглото. За по-ниското аеродинамично съпротивление съдейства по-големият наклон на предното стъкло, което при нужда може да бъде сгънато. За намаляване на килограмите, някои части са изработени от алуминий. В САЩ джипът ще бъде на пазара през януари 2018, а европейските клиенти ще трябва да почакат до второто полугодие на 2018.

По-големи промени има по интериора. В него доминира тъчскрийн с размер 7,0 или 8,4 инча, позициониран централно и представящ различни данни за колата. Отдолу се намират бутоните за управление на климатика и няколко USB-извода. Отвътре прави впечатление вторият лост, посредством който е контролирана раздатъчната кутия. Новост е и мултифункционалният волан, чрез който се управляват множество функции като например музикалната система. Друга новост е дигиталният дисплей между аналоговите инструменти. Акценти в цвета на автомобила трябва да направят арматурното табло по-светло. Двигателят бива стартиран посредством бутон. В зависимост от нивото на оборудване, седалките са с кожена или с текстилна тапицерия. И тъй като в интериора е използвана предимно твърда пластмаса, много от повърхностите могат да бъдат обливани с вода. От ниво на оборудване Sahara обаче таблото е „решено“ в по-меки материали.

Wrangler е достъпен в три варианта – „Sport“, „Sahara“ и „Rubicon“. С новото си поколение офроудърът получава голям брой асистиращи системи като например за следене на мъртвия ъгъл, за напречен трафик и камера за заден ход. В зависимост от желанията на водача, големият централен дисплей може да бъде конфигуриран спрямо нуждите и интересите на водача. Най-новата генерация на системата UConnect за първи път влиза във Wrangler и е съвместима с Apple CarPlay и Android Auto. Освен това с нея може да бъде управлявана климатичната инсталация или да свържете телефона. В списъка с екстри откриваме още отопляем волан, отопление на седалките и 2-зонов автоматичен климатик.

Изборът от двигатели за Европа не е голям. На Стария континент Wrangler ще бъде предлаган с новия 2-литров турбобензинов 4-цилиндров мотор с 270 к.с. Агрегатът е комбиниран с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Познатият 3,6-литров V6 е преработен, сега осигурява 285 к.с. и остава наличен за САЩ. За разлика от европейските версии, този мотор може да бъде комбиниран и с 6-степенна механична трансмисия. За първи път Jeep ще предлага отвъд Океана и дизел – 3-литровият V6 ще бъде достъпен от 2019. Към момента от FCA не са обявили цени – ние обаче очакваме те да не бъдат сериозно променени, т.е. от около 74 000 лева.

Още по темата

Card image cap
Nissan пише историята на кросоувъра

13
юни
2016

За японската марка Qashqai е важен колкото Golf за VW и колкото Model T - за Ford

Card image cap
Бъдещите ни инженери отново се готвят за Formula Student

21
дек.
2016

Екипът от ТУ-София ще търси финансиране за участие в поне два старта от шампионата следващата година

Card image cap
Bosch лансира система за гласово управление

22
ян.
2018

Siri и Alexa ще получат конкурент: Bosch разработи гласов асистент специално за инфотейнмънт системите в автомобилите

Card image cap

В последния брой:

Архив >