Новият Volkswagen ID.3 дебютира идната пролет

0212
2022

Volkswagen ще представи новото издание на ID.3 през следващата пролет. С второто поколение на ID.3 Volkswagen иска да продължи успешното развитие на своето моделно семейство ID. До момента на клиенти са доставени над половин милион автомобила от ID-гамата, базирани на модулната платформа за електрическо задвижване MEB. В момента ID.3 се произвежда в Германия, в заводите в Цвикау и Дрезден. За да отговори на засиленото търсене, Volkswagen ще започне да прави изцяло електрическия компактен автомобил от следващата година и във Волфсбург.

„Новият ID.3 потвърждава нашите високи изисквания по отношение на качество, дизайн и устойчиво развитие. Дизайнът става все по-зрял, а материалите в интериора ще бъдат с по-високо качество“, казва Имелда Лабе, член на борда на директорите, отговорна за продажби, маркетинг и следпродажбено обслужване във Volkswagen.

Висококачествени и отчасти устойчиви материали са основният акцент в интериора.

Новият ID.3 ще разчита на софтуер от най-ново поколение. Благодарение на него производителността на системата ще бъде подобрена и ще могат да се правят Over the Air актуализации. Серийното оборудване също ще бъде по-богато: то вече ще включва 12-инчов (30,5-сантиметров) дисплей, подвижен под на багажника и централна конзола с две поставки за чаши.

Функции като Plug & Charge и интелигентното планиране на маршрута за пътуване на ток правят зареждането при новия ID.3 още по-лесно и удобно. В ID.3 Volkswagen използва последното поколение напълно свързани в мрежа асистиращи системи. Най-добрите примери са предлаганите като опция „Travel Assist с данни от рояка“ и „Park Assist Plus с функция памет“.

„ID.3 доказва, че предлагаме висококачествени технологии и иновации дори в компактния клас. Това се отразява не само на новите комфортни и асистиращи системи: С използването на т.нар. „данни от рояка“ в най-новия „Travel Assist“, ние правим следващата стъпка по пътя към автоматизираното шофиране на високо ниво“, обяснява Кай Грюниц, член на УС на Volkswagen, отговорен за техническото развитие.

Още по темата