Новият Volkswagen ID.3 дебютира идната пролет

0212
2022

Volkswagen ще представи новото издание на ID.3 през следващата пролет. С второто поколение на ID.3 Volkswagen иска да продължи успешното развитие на своето моделно семейство ID. До момента на клиенти са доставени над половин милион автомобила от ID-гамата, базирани на модулната платформа за електрическо задвижване MEB. В момента ID.3 се произвежда в Германия, в заводите в Цвикау и Дрезден. За да отговори на засиленото търсене, Volkswagen ще започне да прави изцяло електрическия компактен автомобил от следващата година и във Волфсбург.

„Новият ID.3 потвърждава нашите високи изисквания по отношение на качество, дизайн и устойчиво развитие. Дизайнът става все по-зрял, а материалите в интериора ще бъдат с по-високо качество“, казва Имелда Лабе, член на борда на директорите, отговорна за продажби, маркетинг и следпродажбено обслужване във Volkswagen.

Висококачествени и отчасти устойчиви материали са основният акцент в интериора.

Новият ID.3 ще разчита на софтуер от най-ново поколение. Благодарение на него производителността на системата ще бъде подобрена и ще могат да се правят Over the Air актуализации. Серийното оборудване също ще бъде по-богато: то вече ще включва 12-инчов (30,5-сантиметров) дисплей, подвижен под на багажника и централна конзола с две поставки за чаши.

Функции като Plug & Charge и интелигентното планиране на маршрута за пътуване на ток правят зареждането при новия ID.3 още по-лесно и удобно. В ID.3 Volkswagen използва последното поколение напълно свързани в мрежа асистиращи системи. Най-добрите примери са предлаганите като опция „Travel Assist с данни от рояка“ и „Park Assist Plus с функция памет“.

„ID.3 доказва, че предлагаме висококачествени технологии и иновации дори в компактния клас. Това се отразява не само на новите комфортни и асистиращи системи: С използването на т.нар. „данни от рояка“ в най-новия „Travel Assist“, ние правим следващата стъпка по пътя към автоматизираното шофиране на високо ниво“, обяснява Кай Грюниц, член на УС на Volkswagen, отговорен за техническото развитие.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин