/ Новият Volkswagen Amarok дебютира в България

Новият Volkswagen Amarok дебютира в България

Лятото е в разгара си и Черноморието ни зове. Ето защо новият Volkswagen Amarok пое курс към морето за премиерния си тест драйв в България. Представители на българските медии тестваха on и off road силата на пикапа от Volkswagen Лекотоварни автомобили от София до Черноморец и обратно. За целта, на разположение бяха предоставени шест броя Amarok с двойна кабина, с V6-двигател и 241 к.с., с перманентно задвижване на 4-те колела 4MOTION и с 10-степенна автоматична скоростна кутия в следните нива на оборудване:
• Amarok Style – с 18“ алуминиеви джанти, задна броня и стъпала с елементи от хром, с нови асистиращи системи за водача като ACC, Lane Assist и система за разпознаване на пътните знаци, като част от стандартното оборудване за тази моделна линия;
• Amarok PanAmericana – залага на ексклузивни детайли от оборудването, които подсилват офроуд стилистиката на модела, като например 18“ алуминиеви джанти изцяло в черно, само при тази моделна линия и All Terrain гуми, ролбар в акцентиращ цвят и задна броня с апликации в акцентиращи цветове, асистент при паркиране Park Assist;
• Amarok Aventura – черешката на тортата с ексклузивни детайли от лека сплав, кожа и хром, както и ред други акценти, които го превръщат в магнит за окото – например 20“ алуминиеви джанти, предна броня с Х-образен дизайн в хром, външни огледала и дръжки на вратите в хром, задна броня с апликации от хром, спортен ролбар в цвета на автомобила, стъпала с вложки от хром, асистент при паркиране Park Assist Plus и др.

Пикапите се разкриха от своята спортно-елегантна страна, демонстрирайки силните си страни – комфортна возия и просторна кабина, над 20 асистиращи системи за водача, мобилни онлайн услуги, озвучителната система Harman Kardon от най-висок клас, както и издържана функционалност и стилен дизайн, с който привличаха погледите на пътя и в пресечен терен. С общата си дължина от 5 350 мм, новият Amarok е с 96 милиметра по-дълъг от своя предшественик. Междуосието му от 3 270 мм бележи увеличение от 173 милиметра. По този начин се осигуряват предпоставки за повече вътрешно пространство при версията с двойна кабина.

Участниците имаха възможност да усетят и тръпката от преодоляването на различни наклони и тревни участъци. По 5-километрово офроуд трасе край Маслен нос, освен на красивите гледки, пасажерите на борда на новия Amarok се насладиха и на висока стабилност при движение по неравен терен. Благодарение на по-големия ръст в междуосието, сравнено с ръста в общата дължина на новия модел е постигнато скъсяване на предния и задния надвес на каросерията на автомобила. А това означава само едно – оптимизиран ъгъл на атака и подобрена проходимост. Новият модел може да се похвали и с по-голяма дълбочина на газене в размер на 800 мм (с 300 мм повече сравнено с модела предшественик), благодарение на което феновете на офроуда изследваха спокойно трудно проходимите местности.

Концепцията за дизайн и приложимост на всъдехода от Volkswagen Лекотоварни автомобили се заражда в Германия и Австралия, а производството е базирано в Южна Африка. Премиум пикапът е създаден за пазарите на Австралия и Нова Зеландия, Близкия Изток и Европа. До този момент, в Европа, Южна Америка, Южна Африка и Океания са продадени над 830 000 бройки от модела Amarok. Над 20 асистиращи системи, мобилни онлайн услуги, както и ефективни и мощни двигатели, две технологии за задвижване на четирите колела, подходящи аксесоари и безпогрешното ДНК на Volkswagen – това въплъщава новият Amarok, превръщайки се в един от най-многофункционалните и комфортни пикапи в света.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин