Новият Type-R идва на автосалона в София

Сред звездите на изложението през октомври ще бъде и компактният SUV C3 Aircross на Citroen


11
авг.
2017

„Автомотор корпорация“ се подготвя да покаже на щанда си най-новия компактен SUV в гамата C3 Aircross на Citroen, който се очаква да се превърне в един от основните играчи на полето на най-конкурентния клас в Европа. Моделът на френската компания ще привлече погледите с нестандартния си външен вид, както и с огромния брой възможности за персонализация. Салонът е изцяло обновен като част от програмата Citroën Advanced Comfort и изненадва с още повече простор и индивидуалност. Моделът предлага широки възможности за свързаност, като е оборудван с редица технологии за улеснено шофиране в градска и извънградска среда. Накратко, новият SUV на Citroën предизвиква феновете на стила и приключенията да изпитат едно напълно ново изживяване.

Очаква се през есента в залата на изложението в София да влезе и най-бързият сериен автомобил с предно задвижване в историята до момента  – Honda Civic Type R. Дебютът на модела пред българска публика съвпада и с 25-годишнината на фирмата-вносител на Honda в България – „Бултрако”, която е подготвила общо 3 автомобилни и 4 мотоциклетни премиери за софийския автосалон.

Най-очакваната от тях е именно десетото поколение на Civic Type R, който по-рано тази година записа рекорд на пистата „Нюрбургринг“. Хечбекът с е оборудван с 2-литров бензинов турбомотор, развиващ мощност от 310 к.с. и 400 Нм въртящ момент, който записа рекордно време на легендарната „Северна дъга“ на германското трасе. Така той подобри с близо 7 секунди постижението на своя предшественик. Производството на модела стартира през лятото, а първите доставки до клиентите ще бъдат осъществени тази есен. Освен него, посетителите на автосалона в София ще видят отблизо новите Honda Civic Hatchback и Civic Sedan. Специално за Автомобилен салон София 2017 компанията „Бултрако“ е подготвила и награда – един от посетителите на изложението може да спечели Honda Jazz. Редом с автомобилите ще бъдат изложени и някои от най-актуалните мотоциклети на марката – CMX 500A Rebel, NHB89, CB 1100NA и VFR 1200X.

За маниаците на двете колела в Интер Експо Център ще изреват новите модели на KYMCO и QUADRO. На щанда на „Сенакс“ ще видим най-очакваната новина за 2017 г. – скутерът AK 550, чието мото е „достоен за всеки километър, навсякъде по света”. Тайванската марка с 50-годишна история – KYMCO, разчита в последната си разработка на двигател с обем 550 куб.см., при който триенето между механичните части е сведено до минимум, а компонентите на каросерията са конструирани така, че да бъде постигнат перфектен баланс на теглото между предната и задната част на скутера.

На свой ред супер любопитни предложения ще покаже и „Quadro Vehicles S.A.“ – швейцарска компания за компактни 3- и 4-колесни превозни средства с наклонено окачване, които предлагат високи нива на безопасност, комфорт и забавление. Всички те са оборудвани с модерната технология HTS Hydraulic Tilting System TM. Това е единствената по рода си, революционна хидро-пневматична система на окачване (световен патент). Поставена е и на първия в света компактен SUV ( „Safe“ Utility Vehicle) с четири накланящи се колела – QUADRO4.

Между 13-ти и 22-ри октомври посетителите на софийския автосалон ще видят и най-големия турбоспециалист в Европа – Турбос Хют. Това е компанията с над 40 години опит в продажбите и ремонта на турбокомпресори. Фирмата е продала над 1 млн. турбокомпресора, което я прави № 1 в тази област. Специалисти и любители ще могат да се запознаят с огромен асортимент продукти за всички сегменти на пазара – леки автомобили, сухоземен и морски транспорт, промишленост, строителство и селско стопанство. Турбос Хют работи с огромен брой производители, в това число и водещите автомобилни концерни от цял свят.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >