НОВИЯТ SUV PEUGEOT 5008

0309
2020

С повече от 300 000 автомобили, произведени от лансирането му през 2017 г., SUV PEUGEOT 5008 постига забележителен търговски успех. Марката е настоящият лидер на европейския пазар на компактни SUV автомобили. В този контекст PEUGEOT представя новия SUV PEUGEOT 5008.

С дързък нов стил той установява дизайнерските кодове на утрешния ден, с обновена предна част, нови Full LED задни светлини, нови цветове на каросерията и нова опция Black Pack.

Новият SUV PEUGEOT 5008 е оборудван с технологии от последно поколение. PEUGEOT i-Cockpit® усилва усещанията с нов висококачествен дисплей, нов 10-инчов сензорен екран с висока разделителна способност и осигурява по-голяма безопасност, като предоставя най-новите системи в помощ на водача.

Проектиран да превъзхожда, новият SUV PEUGEOT 5008 ще ви съпътства в ежедневните ви задачи и в свободното време. Съществуват неограничени възможности с новата му модулност, способна да превозва до 7 души без да се прави компромис с удоволствието от шофирането и комфорта.

Новият SUV PEUGEOT 5008 се предлага с новата търговска структура на гамата, въведена наскоро при PEUGEOT 308. Тя съдържа 3 нива на оборудване с допълнителен набор компоненти за всяко от тях, известен като „Pack“.

Дързък дизайн

Предната част на новия SUV PEUGEOT 5008 е с обновен отличителен и уникален облик. Смелият и дизайн определя кодовете за следващата ера в модерния стил.

Нова радиаторна решетка без рамка символизира все по-модерния стил, като същевременно запазва плавните линии на дизайна. Върхът на предния капак вече гордо демонстрира монограма на модела, както и на цялата гама Peugeot.

За да се подчертае спортното излъчване, в новата предна броня от първо ниво на оборудване са включени странични отвори за охлаждане в блестящ черен цвят и боядисани протектори на праговете.

Специална радиаторна решетка с пропорционален мотив за GT/GT Pack, демонстрира стилистичното надграждане на GT версиите.

Предните фарове също са преработени, за да бъдат по-агресивни и да надминат още повече настоящите дизайнерски кодове. Те включват LED технология още от първо ниво и са удължени от извити дневни светлини с хромиран връх. Този светлинен подпис, характерен за марката, е разпознаваем и отличителен.

При нивата GT/GT Pack Full LED фаровете предлагат още по-високотехнологичен и отличителен вид, благодарение на удължения светлинен подпис и функцията за осветяване в завой (EVS), която оптимизира видимостта при скорост до 90 км/ч.

Специално внимание заслужава замяната на фаровете за мъгла с функция Foggy Mode, интегрирана във Full LED фаровете, които превключват на къси светлини с намален интензитет, когато задните фарове за мъгла се активират. 

В задната част новите, модернизирани светлини са с Full LED технология (включително светлините за заден ход), която демонстрира 3D ноктите за впечатляващ светлинен подпис. Мигачите са динамични.

Светлините са покрити с прозрачно опушено стъкло, което удължава черната лента на багажника към двете страни на автомобила и визуално разширява задната му част.

 Нивото GT Pack има нови 19-инчови алуминиеви джанти San Francisco с ефект „диамант“, за да направят това ниво още по-ексклузивно.

 Новият SUV PEUGEOT 5008 ще бъде наличен в следните цветове:

  • Celsebes Blue (нов цвят)
  • Metallic Cooper (нов цвят)
  • Pearl White
  • Artense Grey
  • Platinum Grey
  • Perla Nera Black
  • Ultimate Red

За най-взискателните клиенти, има нова опция Black Pack, която ще се предлага за най-високите нива GT и GT Pack.

Следните дизайнерски елементи ще бъдат по-тъмни: §Радиаторна решетка / Лъвът в цвят Dark chrome §Монограми 5008 / GT / Peugeot в сатиниран черен цвят §Протектори на праговете в блестящ черен цвят §Елементи на предните калници в блестящ черен цвят §Покривни рейки в сатиниран черен цвят §Арка на покрива в блестящ черен цвят §Кантове отзад в блестящ черен цвят §Праг на задната броня в блестящ черен цвят §Гумени чистачки в черен цвят §Протектори на вратите в черен цвят §19-инчови специални Black Pack джанти Washington в цвят Black onyx и лак Black mist

Нов i-Cockpit®

Успехът на PEUGEOT 5008 се дължи и на неговия впечатляващ интериор. В новия SUV PEUGEOT 5008 PEUGEOT i-Cockpit® е обновен, за да бъде още по-модерен и първокласен: §12,3-инчовият цифров панел на нивото на очите, с възможност за цялостна конфигурация и персонализация, разполага с технология Normally Black за висококачествено изобразяване с по-добра четимост и контраст. §Новият централен сензорен екран е с размер 10 инча. Екранът е с висока разделителна способност и е придружен от седем елегантни лостчета за превключване – „toggle switches“- които позволяват директен и постоянен достъп до основните функции за комфорт: радио, климатик, свързана 3D навигация с гласово управление, настройки на автомобила, телефон, мобилни приложения и аварийни светлини.

На централната конзола всички версии с двигатели с вътрешно горене, оборудвани с автоматична скоростна кутия, вече имат стандартно инсталиран селектор за режима на шофиране, който позволява на водача да избира между режим Normal, Sport и Eco.

За да се подчертае модернизацията на i-Cockpit®, обновяването се отразява и в интериора с нови тапицерии, които допринасят за възприеманото ниво на качество и привлекателност на купето: §Нова тапицерия от червена кожа Nappa за GT/GT Pack, §Нова облицовка на тавана от PET / Alcantara® в цвят Mistral Black за GT/GT Pack, §Нова тапицерия от кожа Nappa в цвят Mistral с декоративни шевове в цвят Tramontane, налична за всички нива, §Нова комбинирана тапицерия от PET и текстил за ниво ALLURE/ALLURE Pack.

 Декорации с нови ексклузивни елементи: §Нов фурнир в цвят Dark Lime и стъклоподемници с хромирани вложки за GT/GT Pack, §Ново огледало за обратно виждане без рамка за GT/GT Pack.

Външните размери на новия SUV PEUGEOT 5008 са сред най-оптимизираните в SUV автомобилите от сегмент С. И цялата допълнителна дължина се използва за допълнително интериорно пространство с цел оптимално архитектурно решение.

 Новият SUV PEUGEOT 5008 предлага следните интериорни конфигурации:  §Три отделни седалки, еднакви, сгъваеми и регулируеми по дължина и наклон на ред 2, §Две отделни, сгъваеми и с възможност за отстраняване седалки на ред 3, §Възможност за сгъване на предната пътническа седалка напред (за товарене на дълги предмети до 3,20 м), §** Много голям обем на багажника от 780 дм³ (VDA 210) до 1940 дм³ (VDA 214).

Усъвършенствани технологии

Новият SUV PEUGEOT 5008 включва всички системи в помощ на водача от най-ново поколение като част от своята гама бордови технологии: §Система за нощно виждане Night Vision, уникална в сегмента на компактните SUV автомобили – засича живи същества (пешеходци/животни) пред автомобила през нощта или при намалена видимост. Диапазонът на системата гарантира засичане до 200-250 м, извън обхвата на дългите светлини, с централно извеждане на инфрачервения изглед на цифровия панел, а следователно и в полезрението на водача. §Адаптивен автопилот с функция Stop & Go (с автоматична скоростна кутия EAT8) – автоматично рестартира автомобила, ако спирането е било за по-малко от 3 секунди. В противен случай само натискане на педала на газта или края на контролния бутон на волана отново стартира функцията. Функцията е достъпна от 0 км/ч. Налична като част от пакета Drive Assist Plus. §Асистент за позициониране в лентата (свързан с Адаптивния автопилот с функция Stop and Go) – системата позволява на водача да избере позицията в лентата за движение и изисква от него да държи ръцете си на волана. Налична като част от пакета Drive Assist Plus. §Автоматично аварийно спиране от най-ново поколение (засича пешеходци и колоездачи денем и нощем от 5 км/ч до 140 км/ч в зависимост от версията) и предупреждава при риск от сблъсък, § Разширено разпознаване на пътните знаци (стоп, еднопосочна улица, забранено изпреварване и др.).

НОВИЯТ SUV PEUGEOT 5008 продължава да предлага пълна гама оборудване в помощ на водача: §Адаптивен автопилот с функция 30 км/ч с механична скоростна кутия с възможност за задаване на дистанцията между автомобилите, §Visiopark 1 със 180-градусова камера за обратно виждане, §Visiopark 2 с 360-градусови камери отпред и отзад, §Помощ при паркиране, активна помощ при успоредно или перпендикулярно паркиране, §Активно предупреждение при неволно пресичане на маркировката (или банкетите) с корекция на траекторията, §Предупреждение за бдителност на водача, което отчита бдителността му при дълги пътувания и при скорост над 65 км/ч, използвайки техники за анализ на микродвиженията върху волана, §Автоматично превключване на дълги и къси светлини, §Разпознаване на ограниченията за скоростта и препоръки, §Система заактивно следене на мъртвата зона (с корекция на траекторията). Тази функция е налична от 12 км/ч. §Усъвършенстван контрол на сцеплението, оптимизирано управление на тягата с 4 режима на сцепление (нормален, сняг, кал, пясък) със специални гуми, §Помощ при движение по наклон (HADC) ви позволява да контролирате идеално и безопасно автомобила и неговата траектория по стръмни склонове. §Хендсфри задна врата, §Двукрилен панорамен покрив, §Седалки с функция за многоточков масаж, §Електрическа паркинг спирачка.

 Неразделна част от ежедневието, смартфоните са също част от НОВИЯ SUV PEUGEOT 5008. Информацията се интегрира на централния екран благодарение на съвместимостта с MirrorScreen, включително с протоколите за свързване Apple CarPlay™ и Android Auto™ . За да презаредите устройствата си, освен безжичното зареждане на смартфона, има и USB порт за ред 1 и два нови USB порта за ред 2.

Новият SUV PEUGEOT 5008 може да бъде оборудван с 515-ватовата първокласна Hi-FI аудиосистема FOCAL® с висококачествен звук във френски стил за наслада на пътниците. Друго забележително допълнение са новите решетки на високоговорителите (централен канал и туитъри), които вече са в цвят Belem Bronze. 

Двигателите

Новият SUV PEUGEOT 5008 се предлага със следните двигатели с вътрешно горене, чиито CO2 емисии започват от 132 г/км. Постигнато е съответствие със стандарта Euro 6 и одобрение съгласно протокола WLTP (Световна хармонизирана процедура за изпитване на леки превозни средства).

Бензинови: §3-цилиндрови двигатели с работен обем 1,2 л: §PureTech 130 S&S BVM6, §PureTech 130 S&S EAT8. §1,6-литров 4-цилиндров двигател: §PureTech 180 EAT8.

 Дизелови: §4-цилиндрови двигатели с работен обем 1,5 л: §BlueHDi 130 S&S BVM6, §BlueHDi 130 S&S EAT8, §4-цилиндрови двигатели с работен обем 2 л: §BlueHDi 180 S&S EAT8.

Креативно и отличително надграждане

Новата търговска структура на гамата се основава на 3 нива на оборудване. Всяко от тях може да бъде завършено на междинно ниво, наречено „Pack“, за да отговори на изискванията на клиентите, които търсят повече комфорт, естетика или подпомагане. По-високото позициониране е както е показано по-долу (с няколко примера за оборудване): §ACTIVE ð 17-инчови алуминиеви джанти / Пакет Видимост / Стартиране без контактен ключ / Двузонен климатик / Помощ при паркиране на заден ход / Цифрово радио (DAB) / 3-ти ред (2 седалки), §ACTIVE PACK ðACTIVE + Mirror screen / Електрически сгъваеми странични огледала / Помощ при паркиране на преден ход и VisioPark 1, §ALLURE ð 18-инчови алуминиеви джанти / Покривни рейки / Тонирани стъкла / Пакет Безопасност Плюс / Навигация с 10-инчов дисплей / Тапицерия от PET и текстил, §ALLUREPACK ð ALLURE + Достъп и стартиране без контактен ключ + Регулиране на наклона на облегалката на пътника + Пакет за амбиентно осветление и текстилни декорации, §GT ð специални 18-инчови алуминиеви джанти / Покрив в цвят Black Diamond / Пакет за задвижване Assist Plus / Full LED предни фарове / Тапицерия от комбинация PET-Alcantara®, §GT Pack ð GT + 19-инчови алуминиеви джанти / Хендсфри задна врата / Пакет City 2 / HiFi аудиосистема FOCAL® / Пакет седалки с електрическо управление и функция масаж.

Удоволствието от шофирането е част от ДНК-то на този нов SUV PEUGEOT 5008. Управлението на автомобила е изключително, придружено от първокласен комфорт, удоволствие и идеална маневреност в града с радиус на завой между бордюри от 11,2 м.

Новият SUV PEUGEOT 5008 ще бъде пуснат на пазара в Европа в края на 2020 г. Произвежда се във Франция в Сошо (25) и в Рен (35).

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин