Новини » Новият SUV на Skoda ще се казва Kushaq!

Новият SUV на Skoda ще се казва Kushaq!

0701
2021

Прототипът Skoda Vision IN разкрива по какъв начин чешката марка възнамерява да завладее индийския пазар. Концептуалният модел демонстрира как балансът между премиум външен вид и ниски производствени разходи би могъл да бъде успешен на субконтинента. Серийната версия на компактния SUV ще се появи на пазара през лятото на 2021 година. Сега Skoda обяви името на нови модел – Kushaq!

При избора на това име, хората от Skoda не демонстрират скромност. „Кушак“ означава „цар“ на древноиндийския език санскрит. Думата завършва на „Q“ и се вписва идеално в SUV-гамата на бранда, в която влизат още Kamiq, Karoq, Kodiaq и Enyaq.

Серийната версия на Kushaq трябва да прилича много на концепцията Vision IN. Благодарение на голямата радиаторна решетка и тесните светлини автомобилът веднага ще бъде разпознаваем като Skoda. Дължината от 4,26 метра обаче е сериозна за индийския пазар, на който малките автомобили все още доминират. Kushaq използва платформата MQB A0 IN, която е адаптирана за индийския пазар в техническия център в Пуна. Skoda има опит в този сегмент – със своите 4,24 метра Kamiq е само с два сантиметра по-нисък от Kushag.

Прототипът Vision IN беше оборудван с 1,5-литров TSI бензинов двигател със 150 к.с., комбиниран със 7-степенна DSG-трансмисия. Така моторизиран и с предно задвижване, автомобилът достига максимална скорост 195 км/ч и ускорява от 0 до 100 км/ч за 8,7 сек. Към момента Skoda не споменава за наличието на други модификации или за евентуални електрифицирани версии.

Инфоразвлекателната система разчита на 12,3-инчов дисплей, а Digital Cockpit позволява персонализация на информацията. Управлението на климатизацията е интегрирано в екран, а това на автоматичната трансмисия действа на принципа shift by wire. Kожата на седалките е направена с органичен продукт, получен от преработката на ревен, стелките –  от ананасови отпадъци, а пластмасата е рециклирана.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин