Новият SUV на Renault ще се казва Austral


6
дек.
2021

Renault разкрива, че името на новия SUV модел на марката ще бъде „AUSTRAL”. Произлизаща от латинската дума “australis”, AUSTRAL е дума, която резонира в много европейски езици, включително френския, което е важно за марка, горда с корените си.

Според Силвия Дос Сантос, стратегически мениджър за именуване на модели в отдела за глобален маркетинг на Renault, „AUSTRAL носи жизнеността и топлината на южното полукълбо. Това е име, което кани за пътуване и е идеално за SUV. Думата е изградена около хармоничен баланс от звуци, лесни за произнасяне от хора по целия свят, което й придава наистина международно усещане.”

AUSTRAL е част от новата гама компактни SUV модели на Renault, които могат да се похвалят с иновативна свързана технология и удоволствието от екологичното шофиране. AUSTRAL, който ще бъде с дължина от 4,51 м, може удобно да превозва до 5 пътници.

AUSTRAL демонстрира мисията на Renault да възвърне позициите си в SUV сегмента, следвайки Arkana и новия Megane E-TECH Electric. Предназначен да замени Kadjar в текущата гама, AUSTRAL ще бъде представен през пролетта на 2022 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин