Новият SUV на Alfa Romeo – Tonale – ще бъде показан през септември 2021 г.

1101
2021

Alfa Romeo ще пусне с компактния SUV Tonale малък Stelvio. AUTO BILD ще ви даде информация за премиерата и пазарния старт.

Студията бе представена през 2019 г. и оттогава всички чакат серийната версия на Tonale. Сега се появи нова информация за компактния SUV на Alfa Romeo. Премиерата му ще бъде през септември 2021 г. През ноември автомобилът вече ще може да се поръчва, а в началото на 2022 г. ще бъде при търговците. AUTO BILD предполага, че базовата версия на Alfa Romeo Tonale ще струва 62 000 лв.

Студията ще премине почти изцяло в серийната версия

Вероятно автомобилът ще бъде базиран на платформата на Jeep Renegade. Тъй като шоу-автомобилът с Plug-in-хибридно задвижване изглеждаше готов за производство, за серийния вариант на модела не се очакват големи промени. Единствено фаровете и страничните огледала ще бъдат по-големи. Също така Alfa може да заимства елементи на дизайна от класическите си модели. Сред тях са джантите тип телефонна шайба или тесните фарове с три светлинни елемента.

Дисплеи на вентилационните дюзи

Вътрешното пространство на студията изглежда като футуристична интерпретация на класическия кокпит на Alfa. Това се дължи преди всичко на ниско разположения волан, напомнящ на дървения волан от 60-те години. зад него е позициониран дигитален комбиниран уред, който имитира формата на кръгли уреди. Малки дисплеи на вентилационните дюзи показват настроената температура. Инфотейнмънт системата се управлява посредством 10-инчов тъчскрийн – управлението е възможно и чрез жестове.

Plug-in-хибрид е най-мощната моторизация

По отношение на задвижването Tonale ще използва моторизациите на  Jeep Renegade. Най-мощният вариант е разполагащ с 250 к.с. Plug-in-хибрид. Версия Quadrifoglio изглежда не е предвидена. Tonale – също както и по-големия си брат Stelvio – е кръстен на италиански проход.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин