/ Новият Subaru Forester ще се появи като хибрид

Новият Subaru Forester ще се появи като хибрид

Новият Subaru Forester (2025) ще се появи на пазара в Щатите през пролетта на 2024 г. – моделът ще се продава и в Европа

В Щатите Subaru Forester е един от най-продаваните SUV-ове. Сга автомобилният производител представи шестото поколение на модела – с по-здрава структура, по-голям товарен отсек и с повече техника. Добрата новина: Forester ще се появи и на европейския пазар.  

Двигателят остава 2,5-литровият боксерен мотор на Subaru. Неговата мощност е 183 к.с., а максималният му въртящ момент – 241 Нм. Серийното оборудване включва CVT-трансмисия и двойно задвижване. Типично за Forester: серийната система X-Mode подобрява мощността извън асфалтираните пътища.

Subaru Forester с електрическо подпомагане

Двигателят на „лесничея” ще бъде подпомогнат от електромотор и ще работи като хибрид. Официални технически данни все още не са споделени от Subaru, но в Европа Forester отдавна се предлага и като хибрид.

Новост е по-голямата с десет процента здравина, която осигурява по-добро пътно поведение и по-голяма сигурност. Серийно се предлага и актуализирана версия на системата на Subaru EyeSight, благодарение на която пешеходците и велосипедистите биват разпознавани още по-добре.

Тунингованият дизайн на всъдехода наподобява на вече наличните продукти на марката . Вратите и задният капак откриват още по-големи отвори, което помага при качване/слизане  и товарене. Между двете задни светлини има модерна блестяща черна декоративна ивица.

В кокпита има вертикално разположен 11,6-инчов тъчскрийн. Материалите в кокпита са висококачествени, а пластмасите –меки.  

Subaru Forester: най-голямо товарно пространство

Най-важното: новият Subaru Forester предлага най-голямото товарно пространство в историята на модела: 838 литра с изправени седалки и  2107 литра при сгънати.

Представеният модел ще се появи в Щатите през пролетта на 2024 г. Засега не се знае, кога ще пристигне на Стария континент, също и колко точно ще струва.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин