Новият SEAT ARONA: модерен градски характер

SEAT представи предпремиерно в София новия си градски SUV Arona веднага след IAA във Франкфурт


23
окт.
2017

Вторият автомобил на SEAT, произведен на платформата MQB AO, представлява навлизането на SEAT в сегмента на компактните кросоувъри.

Чудесен на височина и широчина, с компактни размери за кросоувър, изобилие от възможности за избор на дизайн и оборудване, както и най-новите технологии за безопасност, мобилност и сателитна връзка.

Новият SEAT Arona е третият модел на испанската марка за 2017 г. след фейслифта на Leon и новата Ibiza. Arona обогатява колекцията на SEAT в най-голямата й продуктова офанзива досега, включваща също новата Ateca,  както и очакваният скоро голям SUV модел, който ще бъде пуснат на пазара през 2018 г. Новият SEAT Arona идеално се вписва в колекцията SUV на марката като най-малкият член на семейството, по свой изключителен и блестящ начин, съчетавайки предимствата на компактните си размери за града с качествата на кросоувър за шофиране извън града. Факт е също, че SEAT Arona е толкова елегантен, широк и удобен за шофиране през работната седмица, колкото и мощен, спортен и готов за приключения през уикенда. Всичко това, съчетано с технологиите за обезопасяване и за мобилна връзка, познати единствено в по-високите сегменти на пазара, плюс безпогрешно различимия отличителен и атрактивен дизайн на марката SEAT.

Новият SEAT Arona има всички системи за асистирано шофиране и инфотейнмънт, които познавате и обичате от другите модели на SEAT като Front Assist, Adaptive Cruise Control, Stop&Go (комбинирана с ACC и DSG трансмисия), Hill Hold control, Fatigue Detection, Rain and Headline Sensors, Multi-Collison Brake, Keyless Entry и Start System. Прецизна и висококачествена камера за обратно виждане, премиум 8-инчов тъчскрийн, безжично зарядно с усилвател на сигнала на GSM- а.

По отношение на размерите, Arona е дълга 4 138 мм, което е с 78 мм повече от новата Ibiza.  Но истинската разлика идва във височината, защото Arona е с 99 мм по-висока. В резултат новият SEAT Arona предлага не само по-висока видимост спрямо терена при офроуд приключенията, но и повече височина на тавана в предната и задната части, а най-вече по-обемен багажник с капацитет 400 л. Друго предимство е  по-високата седалка на шофьора, която е с 52 мм по-висока и дава двойно предимство: първо, по-високо изнесена поза за шофиране за по-добра видимост на трафика, и второ, така много по-лесно се влиза, сяда и излиза от колата. Седалките за пътниците са също с 62 мм по-високи. Таванът е с 37 мм по-висок в предната част и с 33 мм в задната част. Окачването е по-високо с 15 мм, а предното стъкло е леко по-вертикално, отколкото на Ibiza, заради по-обемния интериор

Новият SEAT Arona е първият модел на SEAT в сегмента на компактните АО кросоувъри, който търпи увеличение четири пъти от 2015 г. насам.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин