Новият Rezvani Beast: 007-опция за края на света

2002
2024

Оборудването на новия Rezvani Beast включва пакет 007. С невероятни допълнителни опции. И за съобветната цена

Готови ли сте за новия Beast на Rezvani? Американският автомобилен производител представи новия си продукт; този път на базата на Corvette C8.

Известният 6,2-литров V8 двигател е разположен директно зад седалките и е оборудван с две турбини, за да бъде поддържан подобаващо огънят.

Резултатът: от осемте цилиндъра излизат 1014 к.с., придружавани от внушителен максимален въртящ момент от 1190 Нм. Трансмисията е познатата ни от Corvette 8-степенна автоматична с два съединителя, оборудвана допълнително с блокаж на диференциала.

Впечатляващ пърформънс

Техническите данни са впечатляващи: от 0 до 100 км/ч возилото се катапултира само за 2,5 секунди. Четвърт миля се достига след спиращите дъха 9,6 секунди.

Дизайнът на Rezvani Beast е силно ориентиран по характерните форми на Corvette, но залага на специална порция ексклузивност и редуциране на теглото с изцяло карбонова каросерия. Така теглото на  Beast е само 1340 килограма.

Предницата е агресивна, с ниско разположена муцуна, позиционирани точно под края на предния капак и над вентилационните отвори LED-фарове, с характерен спойлер. Задницата също е впечатляваща благодарение на четири ауспухови тръби и големия дифузьор. Зад предните колела има подчертаващи динамичната линия вентилационни отвори. Във вътрешното пространство ще намерите много от Chevrolet, комбинирано с елементи на Rezvani.

Ако поръчате опционалния пакет 007, но ще сте подготвени за края на света.

Тъй като тогава автомобилът е оборудван с устойчиви на стрелба гуми, система за нощно виждане, която „вижда” дори и при пълна тъмнина благодарение на инфрачервените сензори. Пакетът за сигурност включва също и сигнални лампи, система за разпръскване на лютив спрей, устойчива на електромагнитни импулси електроника, авариен комплект с дефибрилатор и кислородни маски за пасажерите.

Ще бъдат произведени само 20 бройки

За онези, които смятат, че екстрите на тема безопасност не са достатъчни, Rezvani предлага бронирана каросерия и бронирани стъкла. Бонд-пакетът струва 45 000 долара, а бронирането – 55 000 долара.

20 клиента ще получат възможност да си купят Beast – суперспортният автомобил вече може да се поръчва. За базовата конфигурация трябва да бъдат приготвени 485 000 долара, а с пакета за края на света автомобилът струва 585 000 долара.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин