Новият Range Rover SV предлага керамичен скорост лост и 1,6 млн. варианта за персонализация


30
дек.
2021

С ексклузивни детайли в дизайна и богата гама от материали, новият Range Rover SV от Special Vehicle Operations ще предложи по-голям избор от всякога. Смята се, че той ще може да бъде конфигуриран по повече от 1,6 милиона начина. Първите предварителните поръчки за специалното изпълнение на модела ще са възможни от началото на 2022 г.

Новият Range Rover SV се отличава с внимателно изработени детайли, които демонстрират и допълват модернистичния дизайн на модела. Ексклузивният вид на предната броня и решетката с пет ленти характеризират новия флагман, като долният отвор включва пет прецизно изпълнени метални остриета с пълна ширина. Изящните материали, избрани за неописуемото чувство за допир на притежателите на автомобила, включват гладка керамика, устойчива дървесина и блестящи метали, подчертавайки страстта на Special Vehicle Operations към качество и безкомпромисно внимание към детайла.

Новият Range Rover SV е първият от Special Vehicle Operations, който носи новия керамичен кръг, който представлява дизайнерската и инженерна страст на екипа за модерен лукс. С това се въвежда по-лесна модификация на модела ‘SV’, което ще идентифицира всички нови автомобили от семейството на Land Rover и Special Vehicle Operations в бъдеще.

Гладката керамика е също включена вътре, което придава на скоростния лост, Terrain Response и контролите на силата на звука елегантно усещане за деликатно докосване. Тези изключителни компоненти се произвеждат по същите техники като луксозните циферблати. Материалът се отлива под налягане, след което се синтерова при 1500 градуса по Целзий. Прецизна шлайфмашина създава идеално равна повърхност, преди компонентите да бъдат  диамантено полирани или пясъкоструйни, за да се постигне желаният гланц или сатенено покритие. Целият процес отнема около десет седмици, включително финалната проверка на качеството.

Експертната изработка на Special Vehicle Operations се простира до вътрешните дървени фурнири, включително опционалната мозаечна украса на централната конзола. Изработен от FSC-сертифицирано венге, прецизно подреденият фурнир включва стотици ръчно положени лазерно изрязани парчета, най-малкото от които е с размери само 6 мм на 8 мм. За автомобилите с удължено междуосие, специфицирани с четириместния SV Signature Suite, инкрустрацията се простира от предната част на купето, чак до вратата на хладилника отзад, преминавайки през централната конзола на всички хоризонтални повърхности, включително електрически разгъваемата клубна маса.

RR-22

За първи път, клиентите на Special Vehicle Operations могат да персонализират Range Rover с алтернатива на устойчива кожа, като изберат опцията Light Cloud и Cinder Grey UltrafabricsTM с интериорната гама SV Intrepid. Отличаващ се с техническа естетика, този полуретанов материал има всички тактилни качества на кожата, но е с 30% по-лек и генерира само една четвърт от CO2 при производството си. Това се допълва от текстил Kvadrat Remix върху облегалките и подглавниците.

Опционалните 23-инчови ковани джанти Diamond Turned Dark Grey Gloss, проектирани специално за новия Range Rover SV, са сред 13-те различни възможности, които могат да бъдат посочени в зависимост от задвижването и темата на дизайна. Новите клиенти на Range Rover SV могат да избират от селекция от стандартна цветова палитра на Range Rover или един от допълнителните 14 цвята в SV Bespoke Premium Palette. Услугата SV Bespoke Match to Sample за боядисване, която може да възпроизведе всеки външен цвят, поискан от клиента, на практика предоставя неограничени възможности за персонализация.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин