Новият Range Rover дебютира в България на стартова цена 245 990 лева

1305
2022

На бляскава церемония официално у нас беше представен новият Range Rover – познат като „Императора“. Флагманският модел беше тържествено представен на грандиозен вечерен коктейл сред отбрана аудитория от бизнес лидери, предприемачи и родни знаменитости. Атанас Фурнаджиев, управител на Мото-Пфое, и посланикът на Великобритания Роб Диксън приветстваха гостите. Те разкриха по атрактивен и интуитивен начин интересни подробности за петото поколение Range Rover.

През настоящата година Land Rover чества 52 години от излизането на пазара на най-луксозния SUV автомобил на планетата. В края на миналата година в Кралската опера в Лондон Land Rover официално представи петото поколение Range Rover. Новият Range Rover дебютира за първи път в историята си със 7 места, а на третия ред седалки пространството е много по-голямо. Мястото за краката на пода е цели 864 мм, което позволява възрастен човек да пътува спокойно дори и на дълги разстояния. Както и досега, Range Rover се предлага в два варианта на междуосие – стандартна и удължена база. Освен със 7 места новият Range Rover е наличен в още две конфигурации на седалките – с 4 или 5 места в зависимост от бизнес класа. Цените за родния пазар започват от 245 990 лв.

Нивата на оборудване са 4 – SE, HSE и върховите изпълнение Autobiography и First Edition. По отношение на двигателите, Range Rover е наличен с 3.0-литров дизелов двигател с избор от мощност между 249, 300 и 350 к.с. „Императорът“ се предлага и с 3.0-литров бензинов агрегат с 400 к.с. Всички те са „меки хибриди“. Специално внимание заслужава и V8-моторът – с 4,4 литра работен обем и спиращите дъха 530 к.с. и 750 Нм въртящ момент, с които автомобилът ускорява от 0-100 км/ч за едва 4,6 секунди. Новият Range Rover се предлага и в две хибридни изпълнения с мощности от 440 и 510 конски сили, като с тях само на електричество автомобилът може да измине до 113 километра. Автомобилът е един от малкото PHEV, които предлагат възможност за бързо зареждане с мощност 50 кВт DC. Той може да се зареди до 80% за по-малко от час, което го прави един от най-бързо зареждащите се plug-in хибриди. През 2024 г. Range Rover ще се предлага и с изцяло електрическо задвижване.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин