/ Новият Qashqai получава „по-благороден“ кокпит

Новият Qashqai получава „по-благороден“ кокпит

Nissan представи новото поколение на Qashqai. Третото поколение на компактния SUV ще бъде при дилърите (в зависимост от пазара) още през лятото на 2021. Благодарение на новата CMF-C платформа на Алианса новият Qashqai ще вдигне отново стандарта в сегмента на кросоувърите за удоволствие на клиентите. Както при предшествениците му, дизайнът на новия Qashqai е създаден от екипа на Nissan Design Europe, базиран в централен Лондон (Обединеното кралство), а инженерните решения са дело на Nissan Technical Centre Europe в Кранфийлд, Бедфордшър (Обединеното кралство).

На задната седалка в Qashqai има предостатъчно място – във всички посоки.

Отвътре SUV-ът прави впечатление на доста качествен

AUTO BILD вече успя да се вмъкне в купето на новия Qashqai. Отвътре Nissan-ът изглежда много по-ръбест – например заради новите дръжки на вратите и променения панел за управление на климатика. Автомобилът, който участва в нашата фотосесия, е с много добро оборудване – включващо кожа и масажни седалки. Освен с добрите си материали автомобилът ни радва и с приятния начин на боравене с кокпита. Така например с въртящия се превключвател за режимите на шофиране се борави много лесно. Когато минавате през различните профили, винаги усещате леко съпротивление – детайли като този допринасят за доброто общо впечатление.

На задната седалка в Qashqai има предостатъчно място – във всички посоки.

Най-голямата новост в интериора е големият 12,3-инчов дисплей (в зависимост от оборудването). За да не се разсейва водачът от случващото се на пътя, е монтиран Head-up дисплей с размер 10,8 инча. Подобно на Juke, и при новия Qashqai инфотейнмънт дисплеят вече не е интегриран в таблото, а изглежда „качен“ отгоре върху него – и вече е с по-добра резолюция.

Новият Nissan Qashqai ще бъде наличен не само с 1,3-литров бензинов двигател DiG-T, оборудван с технологията мек хибрид, но ще представлява и европейския дебют на e-POWER. С варианти със задвижване на 2 или на 4-те колела, с 6-степенна механична трансмисия или с новата Xtronic трансмисия и с изцяло електрическо задвижване от мотора благодарение на e-POWER, опциите за силов агрегат на изцяло новия Qashqai отговарят на нуждите на всеки клиент, като удоволствието от шофирането е в основата на всяка от конфигурациите.

1,3-литров бензинов DiG-T със 138 к.с./156 к.с. 12V мек хибрид

12-волтовата система мек хибрид, налична в новия Qashqai, е по-достъпна хибридна технология, която предоставя подпомагане на въртящия момент, удължено гасене на двигателя при кратък престой, бързо рестартиране и Coasting Stop [само при версията с Xtronic], с подобрения както в икономията на гориво, така и в CO2 емисиите (-4 г/км).

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин