Новият Qashqai получава „по-благороден“ кокпит

2602
2021

Nissan представи новото поколение на Qashqai. Третото поколение на компактния SUV ще бъде при дилърите (в зависимост от пазара) още през лятото на 2021. Благодарение на новата CMF-C платформа на Алианса новият Qashqai ще вдигне отново стандарта в сегмента на кросоувърите за удоволствие на клиентите. Както при предшествениците му, дизайнът на новия Qashqai е създаден от екипа на Nissan Design Europe, базиран в централен Лондон (Обединеното кралство), а инженерните решения са дело на Nissan Technical Centre Europe в Кранфийлд, Бедфордшър (Обединеното кралство).

На задната седалка в Qashqai има предостатъчно място – във всички посоки.

Отвътре SUV-ът прави впечатление на доста качествен

AUTO BILD вече успя да се вмъкне в купето на новия Qashqai. Отвътре Nissan-ът изглежда много по-ръбест – например заради новите дръжки на вратите и променения панел за управление на климатика. Автомобилът, който участва в нашата фотосесия, е с много добро оборудване – включващо кожа и масажни седалки. Освен с добрите си материали автомобилът ни радва и с приятния начин на боравене с кокпита. Така например с въртящия се превключвател за режимите на шофиране се борави много лесно. Когато минавате през различните профили, винаги усещате леко съпротивление – детайли като този допринасят за доброто общо впечатление.

На задната седалка в Qashqai има предостатъчно място – във всички посоки.

Най-голямата новост в интериора е големият 12,3-инчов дисплей (в зависимост от оборудването). За да не се разсейва водачът от случващото се на пътя, е монтиран Head-up дисплей с размер 10,8 инча. Подобно на Juke, и при новия Qashqai инфотейнмънт дисплеят вече не е интегриран в таблото, а изглежда „качен“ отгоре върху него – и вече е с по-добра резолюция.

Новият Nissan Qashqai ще бъде наличен не само с 1,3-литров бензинов двигател DiG-T, оборудван с технологията мек хибрид, но ще представлява и европейския дебют на e-POWER. С варианти със задвижване на 2 или на 4-те колела, с 6-степенна механична трансмисия или с новата Xtronic трансмисия и с изцяло електрическо задвижване от мотора благодарение на e-POWER, опциите за силов агрегат на изцяло новия Qashqai отговарят на нуждите на всеки клиент, като удоволствието от шофирането е в основата на всяка от конфигурациите.

1,3-литров бензинов DiG-T със 138 к.с./156 к.с. 12V мек хибрид

12-волтовата система мек хибрид, налична в новия Qashqai, е по-достъпна хибридна технология, която предоставя подпомагане на въртящия момент, удължено гасене на двигателя при кратък престой, бързо рестартиране и Coasting Stop [само при версията с Xtronic], с подобрения както в икономията на гориво, така и в CO2 емисиите (-4 г/км).

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин