Новият Porsche Macan излиза на европейския пазар


2
окт.
2018

Премиерата на Porsche в Париж: Новият Macan идва с икономичен 2,0-литров, четирицилиндров бензинов двигател с турбокомпресор с подобрена геометрия на горивната камера и филтър за твърди частици. Автомобилът предоставя мощност от 180 kW (245 к.с.) и максимален въртящ момент от 370 Нм. В комбинация със седемстепенната скоростна кутия с двоен съединител PDK компактният SUV ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,7 секунди и достига максимална скорост от 225 км/ч. Разходът му на гориво е 8,1 л/100 км съгласно процедурата Нов европейския цикъл на шофиране (NEDC) (вж. бележката под линия). След пълното преработване на модела най-забележимите нови характеристики по отношение на дизайн, комфорт, свързаност и динамика на задвижване включват триизмерен LED светлинен панел отзад и новата, напълно интегрирана система за управление на комуникациите на Porsche с 10,9-инчов сензорен екран. Новият Macan направи своя европейски дебют на Автомобилния салон в Париж.

 

Наново настроено шаси за по-добър баланс

Автомобилната динамика на Macan остава негова основна характеристика. Преработеното шаси увеличава комфорта и прави Macan още по-приятен за шофиране. Както е характерно за спортен автомобил, той идва с гуми с различни размери, което позволява на водача да се възползва в пълна степен от интелигентната система за задвижване на всички колела Porsche Traction Management (PTM) и да възприеме динамичен стил на шофиране. Новоразработени гуми с подобрени характеристики позволяват още по-добра странична динамика. Диаметърът на джантите варира от 18 инча като стандартно оборудване до опционалните 21 инча.

 

По-аеродинамичен дизайн с full LED светлини и нови цветове

Запазвайки ДНК-то в дизайна на Porsche, новият Macan съдържа триизмерен LED светлинен панел отзад на автомобила. Стоп светлините с техния четириточков дизайн са още едно отлично въплъщение на идентичността на марката. LED технологията е интегрирана като стандартно оборудване в наново проектираните предни фарове, а опционалната система Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus) може да бъде използвана за адаптивно управление на светлинното разпределение. Предната част на Macan е с напълно обновен дизайн и сега изглежда по-широка. Водачите вече имат повече възможности да изразят своята индивидуалност, благодарение на добавянето на четири нови екстериорни цвята – Mamba Green Metallic, Dolomite Silver Metallic, Miami Blue и Crayon.

 

Напълно свързан: Porsche Connect Plus и онлайн навигация като стандартно оборудване

Macan предлага набор от дигитални възможности чрез използването на новата система за управление на комуникациите Porsche Communication Management (PCM). Сензорният екран с технология full-HD вече е широк 10,9 инча (7,2 инча преди). Както при Panamera и Cayenne, потребителският интерфейс може да бъде адаптиран спрямо личните предпочитания чрез предварително дефинирани блокове. Напълно интегрирана като стандартно оборудване, новата система съдържа онлайн навигация, подготовка за мобилен телефон, два аудио интерфейса и интелигентно гласово управление. Другите функции, предоставени на борда като стандартно оборудване, включват Porsche Connect Plus (с LTE телефонен модул и четец за SIM карта), WLAN хотспот и услуги Porsche Connect. Съществена е възможността за свързване с Here Cloud, която се използва за навигационни цели. Облакът осигурява на водача актуални данни онлайн по всяко време, което позволява бързо изчисляване на маршрута. Приложенията Porsche Connect и Porsche Car Connect дават възможност на водача да комуникира с Macan чрез своя смартфон. Приложението Offroad Precision може да се използва да се направи офроуд преживяването с Macan още по-интуитивно и да бъде записано.

 

Нови опции: GT спортен волан, йонизатор на въздуха и система за подпомагане в трафика

С новия Macan може да бъде избрана широка гама опции с подобрени системи в помощ на водача. Опционалният GT спортен волан напомня стила на Porsche 911. Превключвател на режима, интегриран във волана – включително бутон за спортни реакции – е част от опционалния спортен хроно пакет, който може да бъде оборудван на Macan. Новата система за подпомагане в трафика използва адаптивен темпомат, който позволява на автомобила да се движи със скорост до 60 км/ч за по-приятно и отпускащо шофиране. Освен че е в състояние да ускорява и спира полу-автоматично, системата помага на водача да остане в своята лента при задръствания и бавно движещ се трафик. Porsche са увеличили списъка с опции, предназначени да подобрят удобството, и той вече включва отопляемо предно стъкло и йонизатор на въздуха, който – заедно с филтъра за твърди частици (стандартно оборудване) – подобрява качеството на въздуха в купето.

 

Вече може да бъде поръчан: новият Macan с повече характеристики, включени като стандартно оборудване

Новият Macan вече може да бъде поръчан. Произвеждан в завода на Porsche в Лайпциг, компактният SUV се предлага в Германия на цена от 58 763 евро, включително ДДС и националните спецификации. Наборът от стандартни характеристики е разширен и включва LED предни фарове, новата система PCM с онлайн навигация и Connect Plus, и алармена система против кражба с наблюдение на интериора.

 

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин