Новият PEUGEOT 208 WRX

3103
2017

Преди откриващия кръг на Световния рали крос шампионат на FIA този уикенд, Себастиан Льоб и Тими Хансен ще разкрият изцяло новата конфигурация за 2017 г. на PEUGEOT 208 WRX, с дръзка обновена визия и впечатляващо агресивен външен вид. Междувременно КевинХансен е готов да стартира своята първа пълна кампания на върха на спорта зад волана на своята „2016 плюс“ спецификация на 208.

 

PEUGEOT 208 WRX за 2017 г. се е развил в няколко посоки в сравнение със своя предшественик. Всеки аспект на автомобила е разгледан наново, но основните промени са се случили под капака с въвеждането на еднообемен картер. Сега 208 WRX е с максимално разрешената широчина с променена каросерия, която интегрира различни нови аеродинамични елементи. Особено внимание е отделено естествено и на окачването и амортисьорите.

 

Бързо наближаващият сезон 2017 обещава да бъде еднакво конкурентен и вълнуващ, като Audi и Volkswagen поеха ангажимент за производствена подкрепа, присъединявайки се към Peugeot и Ford, които вече са официално ангажирани с Шампионата. Себастиан Льоб и ТимиХансен имат за задача да постигнат точки за отбора Peugeot Hansen във всеки от 12-те кръга в календара, който ще посети три различни континента и ще приключи в Южна Африка в средата на ноември.

 

Редом с отбора мечта, доминиращ в Европейския рали крос шампионат на FIA, КевинХансен ще се състезава в целия Световен шампионат за първи път. Наречен „Новобранец на годината“ през 2016 от FIA, 18-годишният младеж гори от желание да продължи своя стаж в рали кроса в най-голямата битка със своята „2016 плюс“ спецификация на 208.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин