Новият PEUGEOT 208 WRX


31
мар.
2017

Преди откриващия кръг на Световния рали крос шампионат на FIA този уикенд, Себастиан Льоб и Тими Хансен ще разкрият изцяло новата конфигурация за 2017 г. на PEUGEOT 208 WRX, с дръзка обновена визия и впечатляващо агресивен външен вид. Междувременно КевинХансен е готов да стартира своята първа пълна кампания на върха на спорта зад волана на своята „2016 плюс“ спецификация на 208.

 

PEUGEOT 208 WRX за 2017 г. се е развил в няколко посоки в сравнение със своя предшественик. Всеки аспект на автомобила е разгледан наново, но основните промени са се случили под капака с въвеждането на еднообемен картер. Сега 208 WRX е с максимално разрешената широчина с променена каросерия, която интегрира различни нови аеродинамични елементи. Особено внимание е отделено естествено и на окачването и амортисьорите.

 

Бързо наближаващият сезон 2017 обещава да бъде еднакво конкурентен и вълнуващ, като Audi и Volkswagen поеха ангажимент за производствена подкрепа, присъединявайки се към Peugeot и Ford, които вече са официално ангажирани с Шампионата. Себастиан Льоб и ТимиХансен имат за задача да постигнат точки за отбора Peugeot Hansen във всеки от 12-те кръга в календара, който ще посети три различни континента и ще приключи в Южна Африка в средата на ноември.

 

Редом с отбора мечта, доминиращ в Европейския рали крос шампионат на FIA, КевинХансен ще се състезава в целия Световен шампионат за първи път. Наречен „Новобранец на годината“ през 2016 от FIA, 18-годишният младеж гори от желание да продължи своя стаж в рали кроса в най-голямата битка със своята „2016 плюс“ спецификация на 208.

Още по темата

Card image cap
Катастрофа на 21 автомобила в NASCAR!

3
май
2016

В последния уикенд на американските серии шоуто беше на макс: верижна катастрофа, автомoбили по таван и пламъци

Card image cap
Porsche 911 GT1 Evolution: болид за улицата на аукцион

15
мар.
2016

RM Sotheby организира наддаванe за Porsche 911 GT1 Evolution – единствения GT1-болид с разрешение за движение по обществените пътища

Card image cap
Роботи вместо пилоти

27
авг.
2016

През 2017 г. трябва да бъде проведено първото състезание от електрическите серии Roborace. Сега вече отборите имат възможност да правят тестове с изпитателния болид DevBot

Card image cap

В последния брой:

Архив >