Новият PEUGEOT 2008, компактният SUV на марката

PEUGEOT 2008 стъпи на ринга през 2013 година със силни аргументи. Клиентите особено оцениха неговата елегантност и динамика. Той се радва на непрекъснат растеж в продажбите с производство на над 500 000 автомобила в цял свят. В Европа този успех се илюстрира с място на подиума в сегмента, твърдо установено от пускането му на пазара.

1802
2016

PEUGEOT 2008 придобива уверен, мощен и привлекателен SUV дизайн. Продълженията на арките над колелата, новата вертикална предна решетка и прагове потвърждават неговата сила, създадена за ежедневна употреба. Новият цвят Ultimate Red въплъщава мощта и привлекателността на новия 2008.

PEUGEOT 2008 предлага уникално и удовлетворяващо усещане за контрол. То е пристрастяващо. PEUGEOT i-Cockpit® е уникален за PEUGEOT и въплъщава характеристиките на шофиране на PEUGEOT 2008, а именно: интуитивен, пъргав, гъвкав и по-безопасен за шофиране.

Grip Control, адаптирана система за контрол на сцеплението, осигурява на 2008 функционалност върху всякакъв вид терен. Системата се съчетава със сертифицирани зимни гуми Mud & Snow.

PEUGEOT 2008 е оборудван с Mirror Screen, базиран на MirrorLinkTM и Apple Carplay®, както и с камера за обратно виждане, Active City Brake и Park Assist, рядкост в този сегмент.

Несравнимата динамика е очевидна във всички версии. Двигателите Euro6 предлагат удоволствие от шофирането и  същевременно икономичност. Четири версии са обявени за Най-добри в класа в своя сегмент, включително 1,2-литровият PureTech 130 S&S с 6-степенна механична скоростна кутия.

PEUGEOT 2008 накратко

Компактен SUV, PEUGEOT 2008 прави уверено предложение. Той предоставя несравнима динамика и уникално пристрастяващо усещане при шофиране.

Дизайнът включва кодовете на сегмента с добавена мощност и сила. Продълженията на арките над колелата, новата вертикална предна решетка и праговете предпазват каросерията и пътниците. Панорамният стъклен покрив и рейките на покрива, формата на задната врата и спойлера се характеризират с изтънчения си дизайн.

Черни и хромирани предни фарове и 3D вертикални следи отзад илюстрират вградената технология отвън. Вътре осветлението подчертава лукса на материалите и вниманието към детайла, което си личи във всеки елемент.

Модулната задна седалка ⅓ – ⅔ означава, че обемът на багажника може да се увеличи мигновено от 410 до 1400 литра.

PEUGEOT i-Cockpit® осигурява уникално усещане в сегмента. Водачът се наслаждава на интуитивно, пъргаво, гъвкаво и безопасно шофиране.

Grip Control, адаптирана система за контрол на сцеплението, е налична при бензиновата и дизеловата версия с механична или автоматична скоростна кутия. Тя се съчетава с Mud&Snow (сертифицирани зимни гуми), Goodyear Vector 4Seasons, за истинска многофункционалност през всички сезони и при всякакви атмосферни условия.

Свързаността на автомобила включва функцията Mirror Screen, която позволява на водача да свърже своя смартфон, съвместим с MirrorLinkTM или Apple Carplay®, със сензорния екран.

PEUGEOT 2008 прави пътуването в градски условия по-лесно. Технологията Active City Brake намалява тежестта на инцидентите и дори спомага за пълното им предотвратяване. Технологията Park Assist автоматизира процеса на паркиране. Камерата за обратно виждане показва размерите на автомобила на екрана, за да улесни маневрирането.

Гамата двигатели се състои от Euro 6 PureTech и BlueHDi с механична или автоматична скоростна кутия. Предлагайки мощност, варираща между 82 и 130 к. с., нейните емисии на CO2 са ограничени до 90-114 г/км. Двигателите BlueHDi съответстват на стандарта Euro6 чрез ексклузивната комбинация от технологията SCR и DPF с добавка, най-ефективната технология на пазара. Четири вида двигатели са обявени за Най-добри в класа в своя сегмент, включително новият 1,2-литров PureTech 130 S&S с 6-степенна механична скоростна кутия.

 

 

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин