Новият PEUGEOT 108: Каква звезда!

2905
2018

PEUGEOT 108 се поглези с основен пролетен фейслифт: нови технологии, нов двигател със 72 к.с., свежи нови решения за персонализация, с които блести, където и да отиде!

Оптимистичен и оптимизиран

В сферата на технологиите някои версии на PEUGEOT 108 вече се радват на Triple Play свързаност (Mirrorlink®, Android Auto™ и Apple Carplay™) с капацитивен екран, допълвана от гласово разпознаване (S-Voice Android и Siri на Apple), активиращо се от удобно разположен бутон.

В допълнение към съществуващите системи в помощ на водача като Авариен спирачен асистент (Active City Brake) и Система за предупреждение при неволно пресичане на маркировката (AFIL) Peugeot 108 вече е оборудван със система за разпознаване на пътните знаци. Пътните знаци, указващи ограничения на скоростта и началото и края на участъци за изпреварване, се извеждат на сензорния екран. Системата може да засича и пътни знаци, указващи специфични ограничения на скоростта, свързани с излизането от дадена лента или с метеорологичните условия.

За по-голяма икономичност PEUGEOT 108 вече предлага 1-литров 3-цилиндров двигател VTi със 72 к.с.

Този двигател отговаря на най-новите стандарти Euro 6.C и е наличен с механична скоростна кутия (със или без система Stop&Start) и с електроуправляемата 5-степенна скоростна кутия BMP5 с пера за смяна на предавките, монтирани на волана.

Въпреки увеличената мощност разходът на гориво на VT1 е по-нисък – средно 3,8 л/100 км при смесен цикъл с CO2 емисии от 86 г/км (при версията с механична скоростна кутия със S&S).

Това постижение е възможно благодарение на нова инжекционна система, по-висока степен на сгъстяване, нови фрикционни компоненти, система за рециркулация на отработените газове (EGR) и оптимизиран балансиращ вал. Всички тези характеристики се съчетават, за да осигурят перфектния баланс между мощност и икономичност с добър въртящ момент при ниски обороти на двигателя, което осигурява страхотно шофиране в градски условия.

За още по-добро усещане при шофиране звуковият комфорт е оптимизиран. Двигателят е по-тих, подовата тапицерия е по-дебела и уплътненията са подобрени. Добавени са и шумоизолиращи компоненти към облицовката на вратите и в двигателното отделение.

Елегантен и шикозен

Опциите за персонализация са обновени, за да позволят на клиентите да създадат отличаващ се PEUGEOT 108, който идеално отговаря на имиджа им.

Преди всичко има два нови цвята за каросерията:

  • CALVI BLUE – тъмно син цвят, който подчертава елегантните, спортни линии на PEUGEOT 108,
  • GREEN FIZZ – ярък, искрящо зелен цвят.

Версиите TOP! с електронно управляемия пълноразмерен мек покрив вече са налични с покрив в цвят GREEN FIZZ, JEANS или BLACK.

При версията хечбек всички цветове за каросерията вече могат да се допълват от покрив в цвят Black Diamond, който е наличен като опция.

Налични са и нови пакети с опции. Първият е пакет GREEN FIZZ с тапицерия в цвят JUSA GREEN SQUARE с елегантни зелени ивици, добре контрастиращи със сиви и черни ивици, подчертани от релефен сив ръб. Бордното табло съдържа въздуховоди с кант в цвят GREEN FIZZ и топка на скоростния лост в същия цвят, която се откроява на лъскавия черен фон.

Другият пакет е CALVI BLUE, който прилага същия принцип в лазурно син цвят.

Всеки детайл е от значение – дори джантите в лъскаво черно имат зелен или син кант, за да отговарят на интериорната среда.

Класическите версии също имат нов интериор с бордно табло с текстурирано покритие в цвят DELICE GREY, което може да се съчетае с новата тапицерия JUSA WHITE SQUARE.

Има и нова тема DISPLAY, която наистина може да накара вашия PEUGEOT 108 да изпъкне – пълен пакет, включващ розови кантове на предната броня и на вратите, розови болтове за алуминиевите джанти, стелки, странични огледала в лъскаво черно и покрив в цвят BLACK DIAMOND за версията хечбек или черен покрив за версията ТОР!.

За шофиране в градски условия все още е налична музикалната тема Playlist с нейните пиктограми, вдъхновени от аудио плейърите. А основите на страничните огледала са червени или бели в зависимост от избрания цвят на каросерията.

И накрая, циферблатите на някои версии имат бяла подсветка.

Динамичен и цветен

След успеха на първата рекламна кампания, свързваща MIKA и PEUGEOT 108, този посланик на малкия градски автомобил повтаря преживяването с европейска кампания, фокусирана върху креативността и привлекателността. Кампанията ще покаже MIKA, посланика на PEUGEOT 108, зад волана на 2018 Collections в един цветен, жизнен свят.

И двете версии – хечбек  и ТОР!, са компактни и пъргави с възможност за избор между елегантни или блестящи цветове. Новият PEUGEOT 108 ще бъде наличен за поръчка от този месец.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин