Светът на OPEL » Новият Opel Grandland X достигна до финалната шестица на конкурса AUTOBEST 2018

Новият Opel Grandland X достигна до финалната шестица на конкурса AUTOBEST 2018

0610
2017

Въпреки че съвсем скоро отбеляза световната си премиера на автомобилното изложение във Франкфурт и току-що беше тестван от представителите на медиите, новият Opel Grandland X изпревари много от своите конкуренти и бе обявен за един от финалистите на европейския конкурс “AUTOBEST 2018”. Това бе обявено днес от журито на престижния международен конкурс. Новите модели, покриващи изискванията за съревнование за наградата, преминават тестове с участието на членовете на журито, съставено от журналисти от 31 европейски държави, а победителят бива обявен за „Best Buy Car of Europe 2018“. С достигането си до финала, динамичният компактен SUV модел на Opel се нарежда сред шестте най-силни претендента за титлата. Журито на AUTOBEST дава оценки на кандидатите в различни категории като гъвкавост, дизайн и нови технологии, наред с оценките за качество на сервизната мрежа, наличието на резервни части и цената.

Новият Opel Grandland X се представя отлично в много области – модерни, атлетични линии, страхотно офроуд излъчване и типичните за SUV моделите качества като по-високата позиция на седалките и превъзходната видимост във всички посоки. Освен това, дебютантът с приключенски дух предлага множество водещи технологии като електронен тракшън контрол IntelliGrip, наред с изобилие от пространство и комфорт за до петима пътници. Всичко това се предлага при изключително привлекателно съотношение цена-качество и има основна заслуга за класирането на новия претендент в SUV сегмента за финала на конкурса AUTOBEST 2018. Решаващата оценка ще бъде определена след провеждане на многобройни изпитания и допълнителни критерии за оценка на тестовата писта във Вайрано (Италия). Победителят и носител на титлата „Best Buy Car of Europe“ ще бъде обявен в средата на месец декември.

Най-новият претендент на Opel в лицето на Grandland X следва добрите традиции на марката. През последните години автомобилният производител от Рюселсхайм се радва на множество отличия в различни категории на престижните награди на AUTOBEST:

  • През 2007 година и 2015 година Opel Corsa спечели наградата AUTOBEST, което позволи и двете поколения на универсалния модел в малкия клас да носят отличието „Best Buy Car of Europe“.
  • През 2009 година първото поколение на Opel Insignia успя да удиви журито със своя стил и взе наградата DESIGNBEST.
  • Моделите Opel Ampera и Opel Ampera-е на свой ред демонстрираха отговорна към опазването на околната среда мобилност, вследствие на което и двата бяха възнаградени с наградата ECOBEST съответно през 2011 и 2016 година.
  • Освен това, актуалното поколение на Opel Astra спечели наградата SAFETYBEST през 2015 година за модерните си матрични предни светлини IntelliLux LED®.
  • И тъй като според журито дизайнерската философия на марката Opel, определяна като „среща на пластичната артистичност с германската прецизност“ е валидна както за отделните модели, така и за цялата компания, през 2016 година Opel получи наградата COMPANYBEST.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ