Новият Opel Astra идва на Автомобилен салон София 2022

0106
2022

Най-важната премиера за Opel е представянето за първи път в България на напълно новото, шесто поколение на Astra. Успешната история на бестселъра на Opel започва преди 30 години и е продължение на наследството от легендарния Kadett. Сега, с напълно новата Astra, германският производител отваря своята следваща глава в историята си: за първи път моделът от компактния клас се предлага и с електрическо задвижване.

Новата Astra ще се предлага още от самото начало на продажбите с мощни plug-in хибридни електрически задвижвания, както и с ефективни бензинови и дизелови двигатели, електрифицирайки компактния клас на Opel за първи път в историята на марката. Гамата се простира от 81 кВт (110 к.с.) до 96 кВт (130 к.с.) при бензиновите и дизеловите варианти и до 165 кВт (225 к.с.) системна мощност при plug-in хибридните варианти. Шестстепенната механична трансмисия е стандартна за бензиновите и дизеловите агрегати, а осемстепенната автоматична предавателна кутия (електрифицирана при plug-in хибриди) се предлага като допълнително оборудване при по-мощните двигатели.

Opel Astra е ярък стилистичен израз на марката. По-динамична от всякога, със стегнати, изпънати повърхности, изчистени от излишни елементи, Astra носи новото лице на марката Opel Vizor. Благодарение на изключително късия преден надвес, новата Astra е само с 4,0 мм по-дълга от предшественичката си, независимо от значително увеличеното междуосно разстояние от 2675 мм (+13 мм). Независимо от мускулестата си и  убедителна осанка, практичният багажник на новата Astra с настройващо се дъно осигурява на водача и четиримата пътници цели 422 литра практичен обем.

Дизайнът, разработването и производството на новото поколение на модела са дело на екипите в централата на Opel в Рюселсхайм, Германия, които не са пропуснали да имплементират най-иновативните технологии и разработки на асистиращи системи за водача и модерна мултимедия. Пример за това е способността на Astra да превръща нощта в ден, благодарение на най-новото революционно ниво на адаптивните предни светлини Intelli-Lux LED® Pixel със своите 168 LED елемента.

Скок във времето е извършил и интериорът на новото поколение Astra. Благодарение на напълно новия дигитален Pure Panel аналоговите инструменти могат да се считат за история. Вместо това, връзката между човека и машината, или така наречения интерфейс човек-машина (HMI) със свежа, модерна графика предлага на клиентите изчистено и интуитивно изживяване. Пътниците могат да оперират с функциите на новата Astra лесно, с помощта на широкоекранни сензорни дисплеи, по подобие на смартфоните. Дизайнерите и инженерите на Opel са се погрижили специално за това водачът да получава необходимата информация и да разполага с полезни възможности за оперативно управление, но да не бъде претрупан с излишество от данни и функции. Типичен за Opel е и невероятният комфорт на седалките в модела от компактния клас. Предните седалки, разработени самостоятелно от фирмата, са сертифицирани от AGR (“Aktion Gesunder Rücken e.V.”, Дружество за здрави гърбове) и със своята отлична ергономия осигуряват невероятно удобство при пътуване, особено на дълги разстояния. Водачът е подпомаган от авангардни системи за асистенция, простиращи се от head-up дисплей до полу-автоматизираната система за асистенция Intelli-Drive 2.0 и 360-градусовата камера Intelli-Vision.

С намалени до минимум контролни регулатори и бутони, оформени като прецизно изработени ювелирни детайли, Pure Panel постига оптималния баланс между дигитализация и интуитивна работа, с напълно елиминирани, разсейващи погледа елементи и без необходимост от подменюта. Не са необходими и кабели, тъй като новото поколение инфоразвлекателни системи с услуги за свързаност – които могат да бъдат управлявани както с гласов контрол, така и с докосване – могат да бъдат свързани безжично с Apple CarPlay и Android Auto със съвместими смартфони, при всички варианти на модела.

Новият модел Opel Astra е олицетворение на стремежа на марката за перфекционизъм и вплитане на емоция заедно с имплементирането на най-модерни технологии в автомобилите, които разработва и произвежда. Неслучайно посланието на кампанията е Opel Astra говори сама за себе си. Не е нужно да бъде представяна с излишни думи или да се говори много за нея. Достатъчно е да я видите, да я докоснете и да я почувствате, за да пожелаете да бъде ваша.

Opel ви очаква от 3 до 12 юни в зала 4 на Интер Експо Център. Заповядайте и се насладете на красивите автомобили, които ще бъдат изложени по време на Международния автомобилен салон София 2022.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин