Новият Opel Ampera-e с огромен акумулатор: 400 км с едно зареждане!


13
мар.
2017

СЛЕД ТРИ месеца Opel ще се намеси на пазара на електромобили. Новият революционер от Рюселсхайм се нарича Ampera-e. AUTO BILD го тества в САЩ. Електромобилът е дълъг 4,17 метра, но в интериора е много просторно. Това се дължи на дългото междуосие (2,60 метра) и на малкия електромотор под предния капак, който освобождава много място. Огромният акумулатор с капацитет 60 кВтч (288 клетки в 5 модула) е монтиран в дъното на автомобила като носещ елемент. Пакетът тежи 435 килограма, собственото тегло на автомобила без водач е 1616 килограма. Мощността на електромотора е 204 к.с., към предните колела се подава въртящ момент от 360 Нм. Еластичността е впечатляваща: 3,2 секунди до 50 км/ч, за 4,5 секунди от 80 до 120 км/ч – по-бързо от Astra OPC.
Ampera-e предлага четири режима на рекуперация. В режима L е възможно така любимото на феновете на електромобилите шофиране с един педал. L-режимът може да се настройва на две степени с лостче на волана. И наистина, отрицателното ускорение е толкова силно, че може да не докосвате педала на спирачката.

Ван? Не, но Ampera-e изглежда също толкова висока

При старта на продажбите Opel ще представи нова версия на своето приложение MyOpel. С него ще можете предварително да затоплите или охладите електромобила си. Навигационната система изчислява дългите пътувания така, че като междинна цел да преминете покрай станция за зареждане. Чрез бързо зареждане за 30 минути можете да „допълните“ акумулатора за още 150 километра.

МНОГО ДОБРЕ
Размерите! Има нещо от Astra.

МНОГО ЛОШО
Видимостта назад и настрани просто липсва.

УАУ ЕФЕКТ
Приятно висока позиция на седене – почти като във ван.

КОЙ ЩЕ СИ ГО КУПИ?
Не само еколози, които пътуват с трамвая.

Още по темата

Card image cap
Mazda CX-8: впечатляващ SUV

25
юли
2017

Нов модел в SUV-гамата на Mazda: CX-8

Card image cap
Така реве Abarth Spider

6
апр.
2016

170 к.с. и много агресивна визия - Abarth допълнително наточва Fiat 124 Spider. Предлагаме ви цялата информация за цените и двигателя. Както и видео със звука на двигателя!

Card image cap
Лондон въведе наказателна такса за най-замърсяващите автомобили

23
окт.
2017

Целта на т.нар. toxicity charge в централен Лондон е да съдейства за пречистване на въздуха в града

Card image cap

В последния брой:

Архив >