Новият Opel Ampera-e избран за „Най-добър продукт на 2017-та година”


12
май
2017

Продуктите на Opel се отличават с изключително качество и иновативни решения – това още веднъж стана ясно при връчването на наградите Plus X за 2017 година. В близкото минало, журито на най-големия конкурс за иновационни технологии, спорт и лайфстайлмногократно е връчвало на Opel приза „Най-иновативна марка“. Тази година Opel Ampera-e и Opel Insignia Grand Sport също попаднаха в светлината на прожекторите и демонстрираха авангардния си характер. И двата автомобила грабнаха множество призове: Новият флагман на марката,  Insignia Grand Sport, спечели награди в категориите „Високо качество“, „Дизайн“ и „Функционалност“;Ampera-ебе водеща във „Високо качество“, „Дизайн“, „Функционалност“ и в своята най-силна дисциплина „Екология“. Международното жури бе толкова впечатлено от революционния автомобил, че го определи като  „Най-добър продукт на 2017”.

“Само продукти, които са синоним на основополагащи иновации, получават сертификат за одобрение от Plus X. Ние сме много горди с факта, че редовно получаваме награди за нашите модели. Това показва също, че ние градим  автомобилно бъдеще за нашите клиенти. Нашият нов Opel Ampera-e е ярък пример за това,” отбелязва Юрген Келер, изпълнителен директор за продажбите, маркетинга и сервиза на Opel в Германия.

Новият Opel Amrera-e предлага достатъчно ползи и предимства, за да оправдае наградата си „Най-добър продукт на 2017”. Той впечатлява с недостижим пробег: електромобилът може да измине разстояние от 520 километра на базата на Новия европейски тестови цикъл на шофиране(NEDC) с едно зареждане на литиево-йонната батерия с капацитет60 кВтч,осигурявайки с поне 30 процента по-голям пробег от най-близкия в сегмента конкурент. Освен това, революционният електрически автомобилпредлага водещи за класа динамични качества със своя електрически мотор с мощност 150 кВт/204к.с. и ускорение от нула до 50 км/ч съпоставимо с това на спортен автомобил – 3.2 секунди. Като допълнение, дългата 4.17 метра Ampera-e впечатлява с изобилие от пространство за до петимачовека и багажен обем381 литра (до 1 271 литра със сгънати задни седалки) – това е повече от този в някои автомобили от компактния клас .

НовиятOpel Insignia Grand Sport успя да спечели членовете на журито на наградите Plus X със своето съчетание от динамична елегантност, практичност и високо качество. Моделът не само впечатлява със завладяващи линии на външността и комфортна атмосфера в интериора –той предлага също цяла гама от интелигентни технологични решения. Тя се простира от IntelliLux LED®матричните предни светлини и супер модерната система за задвижване на четирите колела с променливо разпределение на въртящия момент torque vectoring, до авангардните системи за асистенция и head up дисплея. В допълнение, Insignia се предлага с типичната за Opel първокласна свързаност с интеграция на смартфон, която сега предлага нови функции на личния асистент на Opel OnStar – възможност за резервиране на хотелски стаи и търсене на място за паркиране с помощта на консултант на OnStar. Като цяло, новата Insignia впечатлява с високи динамични качества и прецизност на поведението, повече пространство и изключително съотношение между качества и цена, което я прави конкурент дори на модели от премиум марки.

 

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин