Новият Nissan Leaf дебютира през септември

Новото поколение на японския електромобил трябва да кокурира Opel Ampera-e по пробег

1303
2017

Революционният Nissan Leaf EV ще дебютира през септември, а ще бъде в продажба преди края на годината, съобщи чрез Twitter звтомобилният производител.

Някои други подробности също бяха споделени, но дебютът означава, че ще видим новия Leaf по време на автомобилното изложение във Франкфурт. Очкава се колата да заимства стайлинга на прототипа IDS, който беше показан през 2015-а по време на изложението в Токио. Покривът на автомобила ще бъде с плавно спускаща се линия, а  V-образната решетка е често срещана при новите Nissan-и. Носят се слухове, че следващо поколение Nissan Leaf ще бъде с увеличен в голяма степен пробег; сегашният модел може да покрие до 180 км без презареждане. Следващата генерация Leaf може да се доближи до водещия в сегмента Chevrolet Bolt с автономия около 400 км. Според вицепрезидентa на Nissan Такао Асами от при следващият Leaf „можем да стигнем до 350 или дори 300 км. Ние можем – въпросът е в цената.“

Концептуалният Nissan IDS разкрива дизайнерски елементи от бъдещия Leaf

Nissan вече представи технологията си за батерии, които вероятно да бъде използвана в следващия Leaf, те ще бъдат същите като при обновеното Renault Zoe EV, показано в Париж м.г. Акумулаторите са литиево-йонни батерия, разработени в партньорство с LG Chem, същия доставчик, с когото от Chevy/Opel са работили върху батерията на Bolt/Ampera-e. 43-те киловатчаса единица осигуряват малко над 300 км при Zoe, но това лесно може да бъде надградено в обновения Leaf.

По време на изложението за потребителcка електроника CES Nissan обяви, че новият Leaf ще включва ProPilot автономна технология, коята в крайна сметка ще бъде в състояние да достигне до ниво 3 на автономия.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин