Новият Nissan Juke: още по-технологичен, също толкова шантав

0309
2019

Почти десетилетие след като зададе стандартите при компактните кросоувъри, наблягайки на отличителната индивидуалност и удоволствието от шофирането, новото поколение Nissan JUKE пристига, за да разтърси сегмента отново. С почти милион автомобили по пътищата на Европа, новият Nissan JUKE допада на европейските потребителите със забележителния си дизайн.

Nissan JUKE се завръща c по-големи размери, атлетичен силует, впечатляващи 19“ алуминиеви джанти и плаваща линия на покрива в стил купе. Стандартно оборудван с LED технология, новият JUKE запазва емблематичните си дневни светлини, в комбинация с Y-образния светлинен подпис.

Променен и от вътре, новия JUKE е по-просторен за пътниците и разполага с повече място за техния багаж. Пространството за коленете на пътниците на втори ред седалки е увеличено с 5,8 cм, това под тавана с 1,1 cм, а обемът на багажника е нараснал с 20% достигайки 422 литра. С широка гама опции за персонализация, новото ниво на оборудване N-Design дава възможност на всеки клиент да направи своя нов JUKE наистина уникален.

Спортният Nissan Juke е създаден за динамично представяне на пътя, но новият кросоувър е и пораснал. Той е дълъг 4210 мм, висок 1595 мм. и широк 1800 мм. Въпреки увеличените си размери, Juke остава компактен, а в сравнение с предшественика си е и по-лек с 23 кг.

Новият Nissan JUKE е оборудван с ефективен, 1.0-литров, три-цилиндров бензинов двигател с турбо компресор. Двигателят развива мощност от 117 к.с., и предлага на водача динамично поведение, комбинирано с повишена икономичност. По отношение на трансмисиите разполага със 6-степенна, ръчна или спортна, 7-степенна (DCT) трансмисия с двоен съединител. Водачът има възможност за избор между три режима на работа – еко, стандартен и спортен – в зависимост от пътните условия и настроението на водача.

Благодарение на Интелигентната мобилност на Nissan, новият Juke е най-свързаният до момента модел на марката, предлагайки на водача истински команден център. Новият Nissan JUKE ще се предлага с иновативната ProPILOT технология, която предлага електронно контролирано управление, ускорение или спиране. Създадена за движение по магистрала, ProPILOT технологията спомага за по-лесно справяне със задръстванията и натоварения трафик.

В допълнение, JUKE е оборудван с пълен набор от системи за безопасност, включващи Интелигентен спирачен асистент, с възможност за разпознаване на пешеходци и велосипедисти, система за разпознаване на пътните знаци, система за поддържане лентата на движение, система за разпознаване на трафик при маневриране назад и система за предупреждение при наличие на автомобил в сляпата зона – единствено предлагана в този сегмент от Nissan. Освен, че предупреждава водача за наличие на автомобил в сляпата зона, при необходимост тази система връща автомобила в лентата на движение.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин