Новият Mirai – с атрактивна външност

1410
2019

Toyota Mirai навлиза в следващия рунд. Автомобилът със задвижване с горивна клетка ще има по-големи размери и пробег. AUTO BILD ще ви даде информация!

Новият Mirai ще направи голяма крачка в посока седан за пътуване на дълги разстояния. По време на Tokyo Motor Show 2019 (23-ти октомври  до 4-ти ноември) японците ще покажат Mirai Concept, който ще ни ориентира за новото поколение на автомобила със задвижване с горивна клетка. С по-голям пробег и нов дизайн, второто поколение на Mirai ще се появи на пазара през 2020 г.

Дизайнът става значително по-атрактивен

Следващият Mirai ще използва новата платформа TNGA на Toyota. Тя е създадена за различни концепции на задвижване и ще направи новия Mirai по-здрав и ще смъкне центъра на тежестта му. Освен това автомобилът със задвижване с горивна клетка ще смени предното със задно задвижване и в бъдеще ще предлага място за петима, вместо  както досега за четирима. Външният вид на Mirai Concept наподобява стила на актуалните седани на японците – например на Camry. Като цяло новият Mirai е по-нисък, по-дълъг и по-широк в сравнение с актуалното поколение. Отстрани прилича на Kia Stinger, докато с голямата си радиаторна решетка предницата наподобява Camry.  Вътрешното пространство изглежда модерно и висококачествено. Студията на Mirai прави впечатление на готова за серийно производство и едва ли ще претърпи сериозни промени до началото на пазарния си старт.

Пробегът се увеличава с 30 процента

Toyota преработват и задвижването с горивна клетка на Mirai. Актуалният модел притежава пробег от около 500 километра. Новото поколение на модела ще може да измине около 650 км или с 30 процента повече. С тези промени се очаква второто поколение на Mirai да бъде значително по-успешно от първото. Новите производствени мощности са с капацитет от 30 000 автомобила годишно. За сравнение: от актуалния модел Toyota са произвели за целия период около 10 000 екземпляра. Засега от Toyota мълчат за цената на следващия Mirai. Настоящият модел струва около 155 000 лв., а новият е позициониран в по-висок сегмент. За да бъдат изпълнени целите относно продажбите, цената на новия Mirai би трябвало поне да се запази.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин