Новият Mercedes-Maybach S-клас: върховата дефиниция на лукса (ВИДЕО)

1911
2020

Малко след новото поколение на S-класата Mercedes представи и нейната ултралуксозна версия Maybach. Тя се простира на дължина 5,47 м (+18 см в сравнение с S-клас дълга база) и може да бъде поръчана с V12-двигател! Към момента от Daimler не разкриват много за задвижването, но ние очакваме под предния капак да работи 6-литров V12 битурбо с 630 конски сили, комбиниран с автоматична трансмисия 9G-Tronic. По данни на Mercedes портфолиото от двигатели ще включва машини с 6 до 12 цилиндъра.

Абсорбиращи шума гуми, масаж на прасците и специален вид система Noise Cancelling: новият Mercedes-Maybach S-клас разполага с почти всичко, което е постигнато по отношение на техниката при автомобила. Клиентите могат да поръчат опционално завиваща задна ос. Благодарение на 3,40-метровото междуосие и на серийните Executive-седалки и новият Maybach ще бъде автомобил, в който ще предпочитате да ви возят, а не да шофирате. Към топекстрите спадат още електрически задни врати, които могат да се отварят по цели седем (!) различни начина.

Изцяло дигитален кокпит като в S-клас, както и познатата инфотейнмънт система откриваме и при Maybach.

Първото нещо, което прави впечатление при дизайна на новия Maybach, е типичната за бранда огромна хромирана радиаторна решетка с надпис по средата и с вертикални ламели. Предният капак също е нов и при топмодификацията разполага с дискретна хромирана ивица по средата.

Впечатляващата радиаторна решетка.

Точно като продадения си в 60 000 бройки предшественик, и новият Maybach в профил може да бъде разпознат по хромираната В-колона. Характерен белег е и триъгълното прозорче в С-колоната – такова има само Maybach. По данни на Mercedes средната възраст на купувачите на Maybach е 46 години. А 40% от всички клиенти са имали като предишен автомобил S-класа.

Полагането на двуцветното лаково покритие може да отнеме до една седмица.

Официалното прессъобщение на Daimler, посветено на Maybach, е дълго цели 39 (!) страници. А вероятно ценовата листа ще бъде дори още повече– ето защо надали ще успеем да изредим тук всички екстри. Естествено, всичко, което можете да получите при стандартната S-класа, е налично и за Maybach. Затова ще се концентрираме върху най-важното.

Върхът на лукса: по данни на Mercedes пространството за коленете е до 33 см!

Ключова новост е активната система за потискане на шума. Тази високотехнологична иновация, използваща субуферите на High-End 4D-аудиоуредбата Burmester, елиминира нежелани нискочестотни шумове с вълни в обратна фаза. Или казано по-просто – това е един вид Noise Cancelling за автомобила. За максимална тишина в купето се грижат и шумоизолиращи гуми с пяна отвътре, които генерират по-нисък шум при търкаляне.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин