Новият Mercedes GLE AMG идва със зареждане от контакта и до 843 конски сили

0304
2023

Mercedes преработи луксозния си SUV GLE. След фейслифта моделът разполага с освежена визия и по-мощни моторизации. Промяната засяга и Coupé-версията.

Версия AMG като Plug-in хибрид

Наред със стандартния AMG ще бъдат освежени и версиите AMG. По всичко личи, че паралелно с познатите до момента модификации GLE 53 и GLE 63 S Mercedes работи и по още едно AMG-изпълнение – с хибридно задвижване. Поне от снимките на прототипите се вижда, че капачки на резервоар/извод за зареждане има от двете страни на автомобила. Капачката откъм шофьора вероятно е за щекера за ток, а другата – за бензин.

По принцип такъв тип задвижване не е новост за AMG – вече беше представен AMG GT 4 врати във версия E Performance като Plug-in хибрид, но системата „с две сърца“ за първи път ще дебютира в GLE. Все още не е ясно кой ДВГ ще бъде под предния капак, но като цяло, опциите са две – 4-цилиндров като при C 63 S E Performance или V8 като при S 63 или AMG GT 4 врати. Не очакваме да бъде разработен нов „шестак“.

При 63 S с 2-литров бензинов мотор системната мощност е 680 к.с., а в комбинация с електродвигател „осмакът“ генерира 843 „коня“ – като задвижването и в двата случая е двойно.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин