Новият Mercedes E-клас Coupé срещу W124: Яркият внук среща готиния си дядо

Е-клас вече и във вариант купе с две врати. Но има ли новакът култовия потенциал на W 124?


10
май
2017

КАКВООО, ТОЛКОВА ЛИ ОСТАРЯ? Най-първият Mercedes E-клас Coupé с код W 124 ще отпразнува тази година 30-ия си рожден ден и официално става олдтаймер. За празненството старият господин ще бъде посетен от яркия си внук: Mercedes представи новия E-клас Coupé. AUTO BILD направи кратка разходка с двете поколения.

Кокпитът с гигантския екран ни е познат от нормалния Е-клас. Много стилно!

Елегантен или не съвсем? Когато стане дума за визията на новия Mercedes E-клас Coupé, почитателите и потенциалните клиенти са единодушни: Много шик! Но решаващо е и друго, а и очакванията за това са високи, защото с Е-клас Coupé от 30 години насам свързваме елегантния комфорт на возене на Mercedes E-Coupé W124.
Само след кратко шофиране оценяваме пропорциите на новото купе, които, за разлика от по-големия брат S-клас, осигуряват добър обзор въпреки дългия преден капак. Въпреки това новият модел не може да се похвали с обзора на W 124. И докато при старото купе пътниците седят няколко сантиметра по-високо, при новото позицията на седене е по-ниска, за сметка на това линията на прозорците е по-висока.

Както навремето, така и днес силните страни на купето на Е-клас са спокойните и комфортни пътувания на дълги разстояния. Със своя V6 с 333 к.с. новото Е 400 има достатъчно мощ да се плъзга уверено над пътя. 480 Нм от 1600 об./мин са много подходящи за спокойни и комфортни пътувания, в режим Comfort оборотомерът рядко преминава отметката 2000 об./мин. Можете да свалите страничните прозорци и да се наслаждавате на усещането като при кабриолет без дразнещи средни колони. Особено ако отворите и люка на покрива. За спокойното пътуване допринасят и частично автономният темпомат с контрол на дистанцията и автоматизираните изпреварвания.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин