Новини » Новият Mercedes-Benz SL 63 AMG – една от звездите на Автомобилен салон София 2022

Новият Mercedes-Benz SL 63 AMG – една от звездите на Автомобилен салон София 2022

0306
2022

Тази година традицията среща бъдещото на щанда на Mercedes-Benz на Автомобилен салон София 2022 г. Генералният дистрибутор на германската марка за България Силвър Стар представя за първи път у нас последното поколение на легендарния спортен SL – SL 63 AMG, заедно с флагмана на електрическите автомобили на Mercedes-Benz – EQS, и по-малката електрическа бизнес лимузина, доработена с характерните гени от Афалтербах – EQE 43 AMG. Така на едно място посетителите на тазгодишния автосалон могат да се запознаят с последната генерация от 70-годишната история на SL с мощен 4-литров, V8 битурбо двигател с 535 к. с. Както и с бъдещото на марката в лицето на двата водещи електрически автомобили, които със забележителния си пробег (до 675 км за EQS 580 и до 529 км за EQE AMG) и иновативните си технологии задават стандартите на съвременната електромобилност.  

Силвър Стар – лидер в електромобилността

От началото на 2022 г. до сега групата Силвър Стар е продала 2 пъти повече електрически автомобили отколкото през цялата 2021. Това показва посоката на развитие и амбициите на компанията. „Участието на Силвър Стар в Автомобилен салон София 2022 съвсем  ясно следва целите, които компанията си поставя в България. А именно, в унисон със стратегията на Mercedes-Benz, да станем лидери в продажбите и сервизирането на премиум електрически автомобили. За нас бъдещото е ясно, както и пътят към постигането на въглеродно неутрално утре, което е от съществено значение за идните поколения“, заяви главният изпълнителен директор на Силвър Стар г-н Ролф Юрген-Заерле по време на откриването на автосалона.

Луксът ще има нов адрес от началото на следващата година

Тази година генералният дистрибутор на Mercedes-Benz за България отбеляза 5 успешни години на българския пазар. За половин десетилетие Силвър Стар може да се похвали с утроен оборот, четири собствени дилърства в страната, както и инвестиции в българската икономика в размер на над 45 млн. евро. Последният грандиозен проект, на стойност над 18 млн. евро, е строежът на новия дом на Силвър Стар и Mercedes-Benz в София, простиращ се на над 65 000 квадратни метра. Строителните дейности на комплекса напредват изключително бързо. Очаква те да приключат в края на 2022 г., а луксът да има нов адрес  – Челопешко шосе 52, от началото на следващата година.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ