Новият Mercedes-AMG GT с четири и врати: лед и огън


4
мар.
2018

Една година след прототипа Меrcedes-AMG ще представи в Женева и своето купе с четири врати. От Щутгарт разпространиха официални тийзъри на AMG GT4, което ще има същата структура на каросерията и същата дължина на междуосието като последното издание на CLS. Въпреки това новото AMG ще бъде автомобил с ярко изразен индивидуален характер – и това ще се усеща като при поглед към екстериора и интериора, така и при оборудването. Голяма част от техниката ще идва от E 63 AMG. За задвижването вероятно ще се грижи бензинов V8, комбиниран с електродвигател. Хибридната система ще мобилизира около 815 конски сили. Благодарение на задвижването 4Matic+ ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема само 3 секунди. Ще има и по-маломощни модификации (460-640 к.с.).

С Mercedes-AMG GT Concept Daimler разкрива две линии от бъдещето на своите модели. От една страна, Mercedes-AMG сигнализира за разширяването на GT-фамилията. С други думи, GT-то с четири врати ще конкурира Audi A7 и Porsche Panamera. От друга страна, новият модел трябва да покаже, че Mercedes-AMG се преориентира към хибридите.Лимузината-купе AMG GT би могла да стане третият модел след SLS AMG и AMG GT (Coupe), който е разработен самостоятелно от Mercedes-AMG в Афалтербах и първият с означението EQ Power+. То ще присъства върху всички „напомпани“ хибриди на Mercedes-AMG.

Още по темата

Card image cap
Всичко за новото комби на Insignia

6
мар.
2017

Почти едновременно с Insignia от Opel ще пуснат на пазара и новото комби Sports Tourer. Дължината на модела е 5 метра, а AUTO BILD го разгледа отвън и отвътре!

Card image cap
Новият Alpine

7
мар.
2017

Серийната версия на Alpine A110 е почти готова. Спортният автомобил със средно разположен двигател ще бъде оборудван със същия мотор кат Mégane RS. Разгледахме го отвътре и отвън!

Card image cap

В последния брой:

Архив >