Новият Macan T дебютира в България на Porsche Road Tour


14
юни
2022

Porsche Experience е разнообразна палитра от събития с две основни цели – запознанство с моделите на марката и, още по-важното, създаване на чувство на удоволствие. Porsche Road Tour Bulgaria 2022 е част от палитрата, като тази година гостите на Porsche Център София имаха на разположение за шофиране почти цялата гама спортни автомобили Porsche, с изключение на моделите 718.

Друг плюс на събитието е, че шофьорите и пасажерите могат да сравнят колите непосредствено – възможността за последователно тестване на няколко модела е изключително ценна и така всеки може да добие реална представа за приликите и разликите между моделите. Конвоят: От третото и най-ново поколение Cayenne, през хибридната Panamera 4 E-Hybrid Sport Turismo и първото чисто електрическо Porsche Taycan Turbo, до легендарното 911 в спецификация Targa 4 GTS. Клиенти и автомобилни журналисти имаха възможност да тестват и новото Porsche Macan T, което е премиера на българския пазар.

Маршрутът с дължина от около 260 км бе направен така, че да бъде разнообразен – от Porsche Център София до хотел и винарна Шато Копса в близост до гр. Сопот. Малко градско каране, по-бързи пътища и живописните завои на Подбалканския път, където динамичните качества на Porsche стават явни.

Представен в края на януари 2022 г., Macan T е първият модел с четири врати на марката, който получава означението T, след 911 и 718. То идва от ‘Touring’, традиция на Porsche датираща още от 60-те и първото 911 T, символ на чистото удоволствие от карането. Автомобилът е със специално
настроено кормилно управление и окачване, снижен с 15 мм. Специфично за модела е и серийно оборудване, целящо подчертано динамично усещане зад волана. Задвижва се от лекия 2-литров двигател с 265 к.с. и 400 Нм, с който ускорява от 0-100 км/ч за 6,2 сек и до максимална скорост от 232 км/ч.


Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин