Новини » Новият Lincoln Zephyr е доста шик

Новият Lincoln Zephyr е доста шик

3008
2022

Щатите и Европа няма да се радват на този модел

Lincoln отпразнува своята 100-годишнина като собственост на Ford и бъдещето на марката е доста вълнуващо. В САЩ марката предлага само SUV-ове. В Китай тя обаче предлага и една шикозна нова лимузина с името Zephyr. Интересно.

Zephyr е първият седан на Lincoln, след като и последният Continental слезе от конвейера в края на 2020 г. Търсенето на седани спада все повече и в Щатите. В Китай обаче все още има солидно търсене  на такива модели и Lincoln пусна наследник на MKZ. Zephyr е базиран на същата платформа като Ford Evos или Ford Mondeo за Китай, като разполага с елегантен дизайн и доста луксозни екстри. Автомобилът – познат още и като Lincoln Z – е разработен от два екипа, един в Калифорния и един в Китай. Това вероятно означава, че един ден ще се появи и в Щатите, но засега ще се предлага само в Китай. В народната република моделът струва около 100.000 лв.

Вътрешното пространство на Zephyr предлага доста доба премиум обстановка. Той разполага с двоен дисплей с комбиниран уред с диагонал 12,3 инча и един огромен 27-инчов дисплей за инфотейнмънт системата, който покрива не само зоната в средата, но и тази пред пътника до водача. Почти като при Mercedes-Benz EQS. Инфотейнмънт системата използва софтуера Nebula, а воланът разполага с тъч-повърхности.

Единствена опция за моторизация на Zephyr в Китай е 2,0-литровият EcoBoost турбомотор с 246 к.с. Трансмисията е 8-степенна автоматична, а задвижването – предно. Ускорението от 0 до 100 км/ч трае 6,8 секунди.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин