Новият Lexus RX aтакува българския пазар на стартовa цена 157 890 лева

1903
2023

RX вълнува от пръв поглед, като емблематичен луксозен SUV, създаден, за да накара хората да се обръщат след него. 5-тото поколение RX излъчва невероятна динамика, красота и увереност. Погледът е привлечен от новия дизайн на „вретеновидното купе“, източеният преден капак и големите 21-инчови колела. Новата решетка с характерна сигнатура се слива с предната част на автомобила, а по-елегантните тройни предни LED светлини подчертават дръзката стойка. Новият . RX е базиран на по-лека и по-устойчива на усукване платформа, има по-нисък център на тежестта и ново задно окачване с многораменна конструкция.

RX 450h+ Plug-in Hybrid (от 182 890 лв.) може да ви осигури над 65 км шофиране изцяло на ток. RX 350h (от 157 890 лв.) с 4-то поколение „самозарядна“ хибридна технология е изключително ефективен. А RX 500h (от 204 190 лв.), първият в историята на Lexus хибрид с двигател с турбокомпресор, ви осигурява невероятна динамика и контрол на пътя.

Проектиран с цел постигане на върхова електрифицирана динамика, завладяващият нов RX 500h Performance Hybrid е първият хибрид с двигател с турбопълнене на Lexus. Мощността се постига от напълно нова хибридна архитектура, състояща се от 2,4-литров турбодвигател и 6-степенна автоматична скоростна кутия, с обща мощност 371 к.с. за вълнуващо ускорение от 0 до 100 км/ч от 6,2 секунди. Позволявайки по-активна връзка между пътя и волана, системата за контрол на тягата DIRECT4 осигурява невероятна стабилност при управление дори при висока скорост.

Интериорът на RX съчетава традицията с бъдещето, създавайки уникален стил на лукс и несравнимо изживяване при шофиране. Създава усещане за простор, с повече място за краката и по-изчистен дизайн. Интерфейси като големия Head-Up дисплей и интуитивното оформление на инструментите осигуряват спокойна концентрация на пътя. Центрираният към водача кокпит „Tazuna“ осигурява директен и интуитивен контрол на автомобила.

Новият RX предлага усъвършенствана свързаност и включва 14-инчов сензорен екран като част от стандартното оборудване, един от най-големите в своя клас. Наред със стандартната вградена навигационна система, новият RX предлага и облачни услуги.

Lexus RX 450h+ Plug-in Hybrid вдига нивото на представите за един „безкомпромисен“ електрифициран автомобил. С мощност от 309 к.с. той осигурява вълнуващо ускорение от 0 до 100 км/ч за 6,5 секунди, благодарение на Plug-in хибридна система с голям капацитет, съчетаваща 2,5-литров бензинов двигател с мотор-генератор и литиево-йонна батерия с капацитет 18,1 кВтч. Чисто електрическият пробег от над 65 км е съчетан с максимална скорост, достигаща 135 км/ч в режим EV. Разходът на гориво е едва 1,1 – 1,2 л на 100 км при съчетано шофиране на ток и в хибриден режим.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин